tisdag 17 september 2013

Skördefest

Hade helt glömt bort att det redan dehär v-slutet är skördefest! Hade så inställt mej på att det blir att åka runt och visa ålands alla hörn för bebben för första gången, nu blir det iallafall att åka bara vi 2 då :)  för er utanför ön som kanske inte vet vad skördefesten är så är det ett veckoslut i september varge år som många gårdar har öppet och extra jippon med temat skördefest, det är lite olika program och man kan bekanta sej närmare med produktionen av olika saker, och många gårdar har också söta djur man kan prata med, förra året hittade jag några fårkompisar som var så söta men inte alls inteesserad av att bli vän med mej. På gårdarna kan man köpa närproducerade saker, egentligen vadsomhälst, grönsaker, bröd, handarbete, honung, kött, frukt, jaa allt man kan tänka sej som görs här på ön. Idag fick vi hem tidningen var det står på vilka alla gårdar det ordnas och det är ju en hel del så vi får nog ta och göra upp en plan. 

förra året gjorde vi så att vi satte oss bara i bilen och följde skyltar och gick in och tittade lite överallt, synd bara så var det så fullsmåckat på dom största gårdarna så vissa hamnade vi bara åka förbi. Iår tänkte jag att vi redan på fredag åker och äter middag i smakbyn, dom har nån slags buffé, vi har faktist inte tagit oss dit för att äta en enda gång, eller marcus kanske har då han jobbat det vet jag inte, han har nämligen inte så längesen varit och fixat nånting med lampor där. Dom har iallafall fått mycket beröm för deras mat, för er som inte vet vad smakbyn är är det Mikael BJörklunds (åländska tv kokken, ni vet han som t.ex. Varit i strömsö) restaorang, han har planer att området ska bli nånting som nog smakbyn sejer ganska bra vad är, en by för smaker var också nån slags hotell är inplanerat men för tillfället är det restaorang. 

Dehär med skördefesten är nog en årets höjdpunkt för mej, tycker det är roligt att åka runt och titta och kanske hitta nånting smått att köpa, förra året blev det lite grönsaker och äppelsaft och sånt smått som följde med hem. Får se vad det blir iår :) om vi inte är på sjukhus... Men nu får bebben gärna vänta iallafall till söndag ;p

                
                        Äppelskyltarna som visar vägen till gårdarna

               
                       Fåren jag försökte stifta vänskap med förra året

                          
                             Hästarna var med sälskapliga :p


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar