söndag 29 september 2013

Första vagnpromenaden

Igår fick vi lov att ta vår första vagnpromenad, det var egentligen barnmorskan som var med på slutet av förlossningen (och varit snäll och hälsat på oss varje dag på barnavdelningen för att se hur vi har det och 2 gånger gått igenom saker vi undrat över förlossningen) som kom med förslaget att vi skulle gå ut och det nappade vi direkt på! Hade inte vetat att man får sånt när man är på sjukhus. Igår kväll var vi iallafall på vår första promenad, vi skulle bara gå 15 min men beslöt att gå till s-market och köpa lite gott till kvällens körslag. Herrn sov hela vägen och var så lugn sen efteråt, tror han mådde bra av lite frisk luft :)

Själv mådde jag nog också jätte bra av promenaden, kände mej redan helt illamående av att ha bara suttit inne och hela kroppen värkte av att inte ha rört sej överhuvudtaget. Fick massor av ny energi av promenaden och var nog som en ny mamma efter den igen och vi hade en riktigt mysig kväll hela kvällen sen framför tv:n. Före promenaden fick jag känna riktigt ordentligt på "mjölkstigningshormonerna" fick någon konstig gråtattack och grät och grät, först av att marcus tog så mycket tid på sej att hämta vagnen från bilen och sen bara annors efter det grät jag ennu mer föratt vi skulle ut och gå, visst e de känslosamt att ta en promenad! ;D 

natten efter promenaden var första natten utan vägningar före och efter amning som gjorde att natten blev mycket lugnare och jag sov faktist bra, drömde tilomed så sömnen var inte lika ytlig som nätterna härtills, fick 8 timmar sömn med 2 st amningspauser och kände mej riktigt utvilad på morgonen, vaknade tilomed före herrn och hann just passligt klä på mej och gå på vessan före han vaknade och ville ha mat.

                       
                                Ett litet nallepaket :)
   
                              Ser så mysigt ut :) 

                      
Första körlektionen :) vi kom på att vi har ju inga reflex så fick hämta reflexvästen från marcus bil och hänga över vagnen :) jag bad marcus ta med stoppavästen hemifrån att jag inte skulle få drag på melonerna och få mjölkstockning, tänkte bara inte på att det var en tid sen jag använde den senast, lite trångt blev det och det blev lite melonmos och magen fick lite extra stöd men bra gick det ändå :p
   

4 kommentarer:

  1. Han sir no så söt o mysi ut i sina nallekläder! :)

    SvaraRadera
  2. Sånt sött paket!! Stor kram från oss alla! och kiva att läsa att de börjat såpas bra trots allt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!:) vi ha fått så mycky beröm om att de går så naturlit för oss så de ger en liten egoboost no så man känner sej lugn å trygg i allt å då känner han no av de å blir lugn han också :) sen ha no de att amningen fungerar rädda oss, sku de ha krongla ennu tror ja de sku ha blivi en mycky svårare start.

      Radera