fredag 13 september 2013

Pöllö


FSatt mej vid symaskinen så glömdes all oro bort och nu ringde Marcus redan att träningarna var slut och han startar från stan och undrade hur jag mår :) de gick ju snabbt. Hann iallafall precis få håret färgat, badrumsgardinen sydd och en mössa sydd. Är ganska trött på det där opp och ner syende med gardiner så det var väl inte det roligaste men mössan var faktist riktigt rolig att sy! Dessutom var den jättelätt att sy och fast dehär första exemplare tog lite tid för en dyslektiker som mej att förstå förklaringen till i vilken ordning man skall sy ihop den så gick det ändå ganska snabbt och nästa är ju sen igen mycket enklare då jag vet vilken söm som skall sys i vilken ordning :)

Just mönsterläsandet är nog det största problemet jag har när det gäller sånhänt, syendet klarar jag av eftersom man ändå lite kan gissa vad som kommer till nästa, iallafall med sånhäna enklare grejer men t.ex. Stick eller virkmönster är helt omöjliga att förstå. Fast skolan är över för tillfället iallafall och inte dysleksin på det viset är ett hinder i vardagen är det i sånhäna saker jag får kämpa lite extra. Iallafall, tyckte om att arbeta med trikoon, lite ville det krångla först men när jag fick tag på hur jag får tyget att samarbeta med maskinen blev det riktigt fina sömmar :) blir nog att sy fler mössor om jag bara får tid till det när bebben är här :) inte så dåliga julklappar väl? Det finns ju så otroligt många olika fina tyger också, dom flästa är ju såklart ganska barnsliga eller lekfulla ska vi väl seja, jag använder gärna såna men kan tänka mej att inte alla kanske vill ha en mössa med ugglor, grodor, kaniner eller giraffer på? :D man kan ju också göra helt enfärgade och leka lite med olika färgers synliga sömmar, eller varför inte trycka nånting i textilfärg eller sy på nån knapp eller bild? Fick många ideer direkt :)

Gardinen blev i ett riktigt simpelt genomskilningt naturvitt tyg med lite lite skimmer i, blev riktigt nöjd med den och nu behöver inte grannarna mer ha rak insikt till duschen från deras kök och vi behöver inte ha dendär gamla förgulnade gardinen där och hänga :)

Här bilder på mina mästerverk, mössbilden blev lite suddig tydligen men för så vara :)

Förresten har blogger appen uppdaterats så nu får vi se om det blir lite bättre, ser iallafall ut att ha blivit bra förändringar, speciellt när det gäller bilder, nu kan jag själv välja i vilken ordning dom kommer och kan skriva mellan bilderna, wuhuu! :)



4 kommentarer:

  1. Du är händig, fin mössa och snyggt sydda gardiner.

    SvaraRadera
  2. De där uggla-tyge e jätte pop nu! :D pappas fru har o börja sy mössor men hon syr dom så att de int blir någå sömmar :) så hon har använt dedär tyge o sen så ja i en butik här i Vasa som har jätte fina barnkläder i olika speciella tyger, så dom had den där mössan också där! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. De dehär mönstre kan man välja om man vill ha sömmar som synns eller int :) ja vald att ha en som synns där ner på denhär :) de finns i olika färger å dedär uggletyge, måst no nånda fara dit ti tygbutiken igen å köpa lite olika :)

      Radera