lördag 18 januari 2014

blöjdjungeln

Dehär me blöjor är ju också en hel djungel, de finns massor av märken och modeller och alla har sina egna favoriter.

 Dehär med tygblöjor som ska vara så naturvänligt tänkte jag inte ens tanken på att använda, andra får vara så naturvänliga dom vill men jag tänker inte stå och tvätta blöjor, dessutom tvivlar jag på att dom är så mycket mer naturvänliga, det ska ju tvättas och det far både vatten och tvättmedel till det.

Sen har vi provat lite olika märken, mumin var omöjliga det kom ut i ryggen varge gång han kakka så dåligt satt dom, pampers fick han först röd rumpa av, sen gav vi en till chans nu i veckan när vi hade 3or som vi fått men dom har lixom ingen stretch i midjan så dom blir och sitta sådär mjukt och bra. Lidls blöjor gav vi en chans men nej huj, man får ju byta var tionde minut, så lite fyllning har dom.

Dom vi varit nöjda med är liberos baby, dom det står slim fit på, (gjorde nångong misstaget att råka köpa utan den texten och dom satt inte lika bra om jag minns rätt) dom sitter bra och släpper sällan ut nånting före blöjan är full. Det är först nu som det blivit lite problem om nätterna för han kissar så mycket att jag måste ofta byta 2 gånger föratt den faktist är så full att det nästan droppar ur den. Blev upplyst om att det ju faktist finns nattblöjor också så idag köpte vi såna, det är pampers som har dom och tydligen har pampers nattblöjorna bättre passform än dom vanliga för domhär var riktigt riktigt mjuka i midjan och dom blev och sitta perfekt, nu får vi hoppas att dom suger i sej lite mer också! :)

Just det, snart är 3orna för små också, konstigt nog dådom borde hålla till 8kg och charlie närmar sej först 7 men då blir det iallafall liberos comfort som gäller, har fått ett paket av en kompis vars flicka inte tålde dom så får prova dom bara vårt sista paket 3or är slut, hoppas dom också sitter bra och att charlie tål dom så vi inte behöver börja prova oss fram igen!

Vilket intressant inlägg va!? blev just sånhärnt populärt mammaprat ;P men men, sånt är det, mitt liv just nu och en lång tid framöver handlar om sånhänt :)

Nån annan annars som märkt att liberos blöjor varge gång har olika mönster på blöjorna! Konstigt, så sällan köper vi endå inte blöjor att dom skulle hinna ändra mönster varge gång, dom med blåbär var nog favoriten, troligen föratt det var den första blöjan jag såg honom i :)

5 kommentarer:

  1. Vi har haft Liberos babysoft 1, pampers o mumin. Liberos blöjor passa int alls på Matilda, o ja satt allti blöjan bakfram när den sir likadann ut på båda sidona :D så såna köper vi int :D Pampers ha ja tyckt om, ännu på 1 o 2 när där e sträcke som visar om hon ha kisa :) Nattblöjona e ja o nöjd me, dit ryms en hel del! Muminblöjorna har ja int ännu bestämt va ja tycker om, dom sitter nog helt bra men dom e kanske lite hårda :/ Fast vi nu har några paket såna köpt, köper bara blöjor när dom e på special ;)
    O Ida, man sku ju int titta på kilona, de e nog kroppsformen som avgör sistoslutligen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. de e ju just på de vise att man kan int seja att domhär e bra, för alla har så olika kroppsform, fast dom annars sir så lika ut när dom e små :P man bara måst prova sej fram ti va som passar bäst :)

      Radera
  2. Jag köpte idag up&go blöjor när dom fins från 8 kg uppåt. Nattblöjan av pampers tycker jag är bra, men dagsblöjorna har jag inte hittat nån som passar. Testa inte ännu på dom, men dom såg skojiga ut, när dom var så små. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja såg att de fanns rikit små byxblöjor :P men ja köpt no int ennu, de får bli sen när han rör sej lite mer :) Nattblöjan tycks vara bra no, förra natten höll den enda tills vi steg upp :)

      Radera
  3. De e nog int någo lätt med blöjorna...man får testa sej fram, dessutom ändras kroppen när barnet växer. Vi använde både pampers och libero då hon va helt liten men pampers fick hon också röd rumpa av och sommarvärmen svettades hon helt toroligt i pampers. När hon blev äldre så har vi nog använt bara libero för dom passar bäst flickornas kroppsform med tanke på kisande, den är bredare och håller bättre tätt när flickan kisar mer som en pöl. Medan pampers är smalare och kommer högre upp då poijkarna kisar i stråle dit snoppen är styrd.
    Byxblöjor skaffade jag pampers först då hon börja röra på sig lite vid halft år. Den ha helt dålig alldeles för smal och skar mellan benen:/ Liberos byxblöjor är hälften bredare och trivs jättebra.. Men när hon vilar har hon nog liberotejpblöja för den håller bättre tätt. Fast får nog ofta slänga torrablöjor i roskis då hon redan har rutin med pottan. Men man kan ju int gå med samma torra klimppiga blöja heladagen....

    SvaraRadera