torsdag 2 januari 2014

3 mån

På julafton var det exakt 3 månader sen vi fick höra detdär första pipet av han som var så fin :)

Nu kan han redan så mycket, tänkte skriva några punkter om vad han lärt sej de senaste veckorna och hurdan hansliv ser ut just nu.


  • Nakupelle är det bäst, hälst ska blöja och allt vara borta, på nätterna är det bara blöja som gäller annars blir det inte mycket sovt.
  • På julafton visade han första täcknet på att påriktigt villa rulla från rygg till mage och klarade det med lite lite hjälp att få handen som blir under flyttad, annars har han bara vänt sej på sida, nu svänger han sej själv åt båda hållen.
  • Han har hittat sina fötter och ligger och lyfter dom närmare ansiktet, lite har han känt på dom men förstår inte riktigt att ta i dom ennu.
  • Han har kommit på att han har en tunga, gnider den mot gommarna och sticker ut den.
  • Han härmar miner, speciellt när man skrattar skrattar han tillbax.
  • senaste veckan har han blivit lite känslig, om någon hetsar upp sej, ropar eller nånting smäller börjar läppen först hänga och så kommer gråtet.
  • Allt ska i munnen och dräglet rinner, annars ser det inte ut att vara tänder på gång.
  • Ibland när jag sjunger "sjunger han med".
  • Han försöker flitigt komma framåt när han ligger på mage men det vill inte riktigt gå, han lyfter upp rumpan med knäna i marken och trycker ifrån men bröstkorgen är för tung, 1/2 meter ungefär kom han endå framåt idag när han riktigt kämpade.
  • Det skall antingen sittas eller stås, ligga är inte rikigt då han är i famnen. Då han står hoppar han ofta riktigt själv.
Det är nog så roligt nu när han börjar visa täcken på att röra sej själv, roligt att följa med hur han kämpar och hur allting finns där klart i kroppen, det måste bara övas på för att funka som det skall.

Menar inte att gemföra på något sätt eller skryta med vad han kan med att skriva dehär, men det är roligt att sen kunna gå tillbax och läsa vad han nu hållit på med. Vet egentligen inte ens när det är "normalt" att lära sej det ena och det andra och försöker att inte ta reda på för mycket, han lär sej nog i sin takt. Vill annars heller inte gemföra barn, helt onödigt, en lär sej före en sak och en annan en annan, nån kanske är tidig med allt medan en annan hänger lite efter, men det är väl inte så stor sak, alla är vi olika, inte kan vi lika fast vi skulle vara hur jämnåriga ens i vuxen ålder. Sen tycker jag att dom ger press på från rådgivningen att alla skall följa normen, tycker att man ska låta det gå lite ut genom ena örat och in genom andra, nu märker man sen om inte barnet mår bra och behöver stöd med att lära sej och i det faller får man bara ge barnet den tid och det stöd det behöver att lära sej och försöka att inte ta stress.

Hoppas nu nån försto vad jag menade med dehär sista... :D

2 kommentarer:

  1. Han e så duktig :) snart får ni bara springa efter honom när han far iväg ;)
    Alla barn utvecklas ju i sin egen takt så de e helt onödit att jämföra tycker ja o :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. jepp, man får no nu ren lite si efter, kommer int bara allti ihåg, satt honom under babygymme å mittiallt pep han en bit ifrån de, då hadd han rulla lite :P

      Radera