söndag 12 januari 2014

Sov du lilla videung

Vi har ett litet sovprojekt pågång, nämligen att få Charlie att sova för sej själv, härtills har jag ju villa ha honom ivår säng men nu märker jag att han börjar villa sova med mitt bröst (har nogskrivit om det tror jag) dessutom har han inte mer ro att somna i famnen när vi ser påtv på kvällen så nu har vi fått börja med riktiga kvällsrutiner, ganska skönt nog. 21 tiden dåhan annars somnat (målet är klo.20) byter vitill pyamas och byter blöja, som förut alltså menistället för att han somnar i famnen går vi upp till sängen, där ammar jag honom och sen sjunger vilite sånger och så somnar han, det har tagit ca.30 minuter så ganska smärtfritt, sen har han sovit och vi har kunnat vara uppe ennu och ha lite gemensam egen tid. Nu har han också sovit till morgon natten, 5-6 tiden vaknar han och skall ha lite mat och sen fortsätter han sin sömn, tror att han lämnat bort 1 maten nu när han sugit så flitigt och amningen fått fart igen ordentligt, jag har också fått se till att äta både frukost, mat och kvällsmål och lite mellanmål emellan, då räcker mjölken bra nu igen.

Nu är det bara ettpar frågetecken kvar, flyttar jag honom till egen säng vaknar han och han vill ligga brevid mej när han somnar, från hur liten kan man ha honom i en vanlig barnsäng så jag skulle kunna ligga med och natta där? Spjälsängen tycks han inte alls gilla, känner han sej kanske instängd där? För annars vill han också vara lixom fri när han sover, täcket ska gå att sparka bort (vilket det också sparkas alltid) och händerna får absolut inte vara under täcket. De sku kännas smärtfriast att fixa hans rum, skaffa en ordentlig säng och lära honom att sova där, frågan är ju bara om det är säkert sen när han börjar krypa?

Nästa fråga är nu när han sover långa nätter håller ju inte blöjorna, igår då vi gick och sova 2 tiden fick jag byta för det var så sprängfyllt och då vaknade han ju lite, han lär ju inte sej att sova hela nätterna om vi går och väcker honom för att byta...

Att få honom att sova på rygg som är rekommendationen är nuförtiden ganska omöjligt, oftast svänger han sej på sida och kurrar ihop sej till en boll, i famnen sover han på mage, flyttar man honom på rygg tar det bara 2 sekunder så är han på sida :P

5 kommentarer:

  1. Ja sku nu tycka att man har en spjälsäng för att babyn/barne ska hållas i sängen, sen när dom lär sig krypa o gå så hålls dom ju nog int i sängen om man kan krypa bort :/ ganska länge brukar man ju ha barnen i spjälsäng.. Matilda trivs ju int heller i sin säng, men ja tror hon känner sig otrygg där fast vi bäddar me dynor o täcke ordentligt in henne. Sätter man vagnkoppan i sängen går de bättre :)
    De finns ju nog nattblöjor, vi använder redan såna så att vi int behöver byta på natten för då vaknar hon o, ja e helt nöjd me dom som vi har :) vi brukar lägga henne på sidan o sova så får hon själv sen svänga sig på rygg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. de e ju de att ganska snabbt e dom nån annanstans sen från sängen om de int e spjälsäng :/ hmm.. krotit :D hur sir dom blöjona ut?? ha sitt för större barn men ha int sitt för små, men ja kanske bara ha miss pakete?

      Radera
    2. aij men pampers har ju tydligen, kanske vi måst prova om vi hittar i butiken å :)

      Radera
    3. Jo pampers har från storlek 3 :) tror du de sku lyckas om han fast sku ligga på ett täcke o ni sku lyfta honom me de i egen säng, att ni int alls sku ta i honom ? :)

      Radera
    4. ja prova de igårkväll men nej.. han börja genast verda dit i sängen, ja lät honom hålla på en stund å så to de kanske 5 minuter så höll han på att storkna i en kanin som han lyckats få hela öra i mun... får väl tömma sängen från saker, fast då stoppar han väl täcke i mun, puglurättin brukar iallafall vara god :D fundera på att sätta en madrass på golve nu iställe för själsängen, så får han först lära sej sova ensam där så han får somna me mej, så kanske de går me spjälsängen sen.. de går ju bra nu på kvällana iallafall att sova ensam :)

      Radera