onsdag 15 januari 2014

nånting helt nytt

Ikväll fick Charlie för första gången smaka på annat än min egen mjölk, ikväll blev det nämligen risvälling. Tänkte att jag provar med lite först ifall han inte tål det så värmde 30ml, nåja, 10ml fick jag itvingat honom, det var verkligen ingen hit, först tog han några klunkar motvilligt och sen spottade han bara ut det och slutade suga, han som brukar fortsätta äta fast han ätit så mycket att överlops kommer upp men nej, tisu ska det vara och ingen konstig välling. Sen blev han arg och skrek sej till sömns i min famn, stackarn, han tänkte nog att nu var det slut på tisuätandet, fast han fick ju nog efter vällingen äta sej mätt på mjölk såklart.
får väl ge vällingen några kvällar och se om han blir van, annars får jag prova med annan sort eller gröt, om det skulle smaka bättre, eller så fortsätter jag bara helamna nu när jag igen har mjölk så det sprutar och den ser tjock ut.

Angående förkylningen är det redan bättre, lite snörvlade han på morgonon men inte sen mer mot eftermiddagen, kanske vi klarade oss lindrigt denhär gången.

7 kommentarer:

  1. Blanda vellingen me mjölk så går de säkert bättre :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. jaa, de sku ju vara ett knep :) fast då måst ja pumpa å sen har ja fontener i 2 dygn :s

      Radera
    2. Butiksmjölk då ? Du ska bara vara glad att du har mjölk, kanske lite för mycke tilome :) här kan vi amma 2 gånger på moron, sen e de slut :/

      Radera
    3. ja e no nöjd att de finns :) men då som ja pumpar så blir dom sen helt stenhårda å de bara sprutar å far igenom allt, de e int så skönt de heller :/ så sen känns de ju dumt att börja ge butiksmjölk när de endå finns :D nu e de krotit :D

      Radera
  2. Vi har nu börjat med "riktiga" maten i tanke av att Oliver skulle sova lite bättre om nätterna. Nu har vi smakat på potatis o morot o det har gott ganska bra med båda hittills. Vet inte bara emellan om det är roligt o äta på skeden eller att äta maten. Han brukar tugga på skeden en stund efter när man har gett mat på den. :D Nå det viktigaste är väl att det far något i med samma i varje fall. :)

    Gröten borde man ju inte börja med före 5 månader, så lönas väl då o vänta bara en stund ännu. Rådgivningstanten sade att vi skulle ganska snabbt ta kvällsgröten med o så att det skulle hjälpa bäst till nätterna. Har nu inte ännu börja åtminstone när jag har hört att det kan bli sjuk mage lätt av gröten. Nu när har ännu fick vaccinen igen så har han lite sjuk mage från rotan igen. Inte så illa som sist, men tycks lite knipa på nätterna i magen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här sa rådgivningstanten att vi kan själv välja mellan välling eller gröt, konstit att dom sejer olika.. :/ Vi ha int annars börja ennu med någo annat, prova igen ikväll me vällingen men spedd ut den med min egna mjölk men allt spottades ut och sen blev han jättearg.. hoppas de int blir såndänt stridande med allt nytt :S

      Charlie ha int reagera på rotan alls, bara prutta lite extra första gången, va nogoroli att han sku få illa men vi ha haft tur :)

      Ja ha hört dedär me skeden att de lönar sej att dom får ha en egen sked fast man matar, så lär dom sej att använda den me att leka me den :)

      Radera
    2. Det är ju harm att inte vällingen duger. Kanske han inte bara är färdig med det ännu? Konstigt nog att de säger annorlunda på olika rådgivningar.

      Vi har en sån sked som Oliver får hålla. Den är sån att han inte kann tråtta den så djupt i munnen som det går med vanliga skeden. Det blir bara svårt o mata när han har egen sked o en hand in i munnen. :D

      Den här gången blev det inte så illa med rotan o nu börjar det o vara helt bra. Några nätter fick man ta honom upp från sängen så han prutta några gånger o då blev han nöjd.

      Radera