söndag 24 november 2013

konstiga människor..

Igår ringde det på dörren, där stod våra sommargrannar, dom ville bara meddela att ska vi iväg någånstans ska vi flytta bilen till vägen för om en halv timme kommer en grävmaskin att gräva upp vägen och byta vägtrumma eftersom dom tydligen fått översvämmning då det fryser, som en liten parentes sa dom sen ennu att dom behöver ta bort några stubbar från diket (som ligger på vår tomt) så högen med brädor måste flyttas. När vi kommer hem har dom grävt allt klart vilket tydligen betydd att hela den biten av vår gård nu är sand/muld/sten (gräs förut) och skuffat åt sidan hela högen med brädor så dom nu  ligger hullerombuller i en hög (förut vad dom radade under en presenning).

Nåja, det är väl inte hela värden att det ser ut som det ser ut, vi hade ju endå inga planteringar där och nu blir det vinter och allt täcks men saken är den att gör man faktist så att man bara ringer efter grävare och gräver upp grannens gård med 1/2 timmes förvarning?? Skulle aldrig nånsin ens komma på tanken. Sådär lite sura är vi ju nog över hela saken.. Dom lär väl dessutom dela upp summan det blev och kosta på alla oss som bor längs med vägen (vi kommer absolut inte betala nånting). Undrar hur svårt det kan vara att bara skriva en lapp i allas postlådor och kalla till ett möte angående vägen och där gemensamt komma överens om att göra sånhärna vägarbeten eller alternativt gå och prata med alla skillt, speciellt då oss som faktist äger marken dom tänkt gräva på. Man kan ju tillägga ennu att dom annars inte tycker att dom behöver vara med i att ta hand om vägen eftersom dom bara har en sommarstuga där och enligt dom är det ju vi andra som sliter på vägen mäst. Vi har visst nån som tror dom äger hela byn här... hohho..

4 kommentarer:

  1. Arg, är vad man blir! De har ingen laglig rätt att göra detta! Om det skulle vara jag som råkat ut för detta skulle jag se till att polisanmäla dom. Hoppas att ni gör det så att de i framtiden får stå för det de har ställt till med :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. sku ju int villa göra oss i strid me dom heller.. men funderar på att gå och prata me dom om de och seja att de int e okey att göra på de vise, kommer de sen nån räkning så måst vi ju "ta striden" då...

      Radera
  2. Förstår nog det, inte vill man ju vara i strid med sina grannar. Det kan bli riktigt otrevligt... Låter som en bra idé att konfrontera dem gällande deras beteende så att de vet att ni inte accepterar det rätt och slätt. Hoppas det reder ut sig. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. nää.. man ska ju endå kunna leva nära varann och det blir nog jobbigt om man är osams... tack! :)

      Radera