söndag 10 november 2013

Farsdag

Då var första farsdagen som mamma firad :) vi började dagen med moronmål på sängen åt marcus, fast ja blev nästan sur :D kom me morgonmål å la Charlie breve marcus å ligga och sa grattis på farsdagen,han låg en stund och tittade på Charlie och så sa han att nu får du ta honom å svängd ryggen till, han skyllde på att han int så så långt att han sku ha sitt brickan :D de stämmer väl joo men han sku ju ha kunna tänka efter va han kund vänta sej :p nåja, sen ble han ju nöjd när han väl försto att ja gjort moronmål. Som present hadd Charlie valt ut en ny kragskjorta och slips att ha på dopet, ni får se sen på dopbildena hurdana. Sen for han iväg på match och vi blev hemma och mysa, när han kom hem börja jag med middagen som blev superlyckad om man själv får seja, enlit mej troligen de mäst lyckade ja nånsin gjort i matväg! Blir absolut att göra pånytt! Av marcus önskan åt vi framför tv:n, de va ju finland-sverige match och de va ju en bra anledning :) sen blev det solsidan och efterrätt och nu johan falk :)

Tydligen ska man ha tomatpuree och grejer när man lagar osso buco så jag ändrade lite allt och gjorde min egen version. Stekte köttet efter att jag kryddat det med salt och vitpeppar så det fick en fin yta, fräste lök och morot och i med det allt i en gryta, på med ca.4 dl köttbuljong och lite mindre rödvin och tillsist rejält med oregano, i ugnen ca.2 timmar på 200 grader och muuums va gott och mört de blev! Behövde intens använda kniv till att få köttet i bitar och saftigt och gott med smaken och doften av rödvin :)


         
Såhär stilig var herrn igår med sin fina väst och sina stiliga "farkkun" (dom är trikoo men ser helt ut som farkku), lyckades med att få honom att sitta i sittern, bara han fick sitta ordentligt, int någo liggas här int!

         
Sen somna han där :P idag har vi haft en pyamas/nakupelle dag, undrar vem han fått dehär med att trivas naken av? ;D
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar