fredag 2 augusti 2013

Evigt droppande

Nu kommer ett såndänt hravid inlägg igen om lite konstiga krämpor, nämligen denhär mjölken.. Tidigar kom det ju någon droppe nu och då men efter att värkarna satte igång ökade det lixom och dessutom ändrade det från dedär klara till mjölkfärgat, kanske kroppen lite hann förbereda sej ren och sen blev det lixom på, har bara förstått att det blir till riktig mjölk först mär moderkakan lossnar och lossnar den sådär tidigare borde det blöda... Nån som vet hur det funkar? Annars får jag fråga barnmorskan på nästa rådgivning.. värst är det iallafall efter duschen, igår frågade marcus om det är jag som lämnat droppar efter mej från badrummet till sovrummet typ, jaa de kan bra ha vari jag... Vaknar också typ varge natt i en liten pöl.. Väntar bara på att mina amningsbhn som är utan bågar skall komma så jag kan börja sova i dom med amningsskydd så inte lakanen behöver bytas hela tiden... Som tur har det ennu inte läckt igenom bhn på kläderna utan läcker bara då dom får "hänga fritt" men det är väl bara en tids fråga när det börjar.. Har aldrig tänkt på dehär som någo större problem, int föratt de nu egentligen är de heller, de jobbigaste är väl att vakna i domdär pölarna...

8 kommentarer:

  1. Här läcker jag lite nu å då med. Du kan bra använda amningsinlägg i vanlig bh. Det har jag gjort. Jag har till och med sovit med bh länge för jag tycker det har känts skönare än att sova utan.
    /Sarah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill int sova me banliga bh:n, de skavar å så slits dom så förkräcklit snabbt vi bågana... Å när dom int e dom billigaste å ja måst åka enda ti borgå föratt hitta min storlek vill ja int slita på dom :P men snart borde ja få mina båglösa som va såå mjuka å sköna å otrolit no satt bra endå å stödd!

      Radera
  2. Av mig har det inte droppat mjölk, det är mera som det skulle komma såndän "hård" mjölk som blir på brösten. Den luktar mjölk åtminstone o är vitt så har jag tänkt att det är det då. Glömde nog att fråga av det i rådgivningen att borde man bli orolig när det inte kommer mjölk, men vet inte om det till alla gör det heller. Har nästan mera börjat o oroa mig för hur amningen börjar sen o inte så mycket på förlossningen. När man ändå är så liten tid inne på sjukhuset så kan det ju vara, att inte mjölken hinner stiga ordentligt under tiden där. Jag har o hittat en superbra amningsbh som är utan bågar. Jag var lite skeptisk hur dom utan bågarna stöder när jag har lite samma problem som du, men prova alla amningsbh de hade i den affären o den där var nog den bästa på, o tom. fin var den. :)

    Mitt livmodersmåttet var exakt samma som en vecka sen hos läkaren, men hon sade att man behöver sig inte oroa för det. Jag har ju om en vecka följande rådgivning så vi ser efter det om det nu har blivit större igen så är det ok då. Rörelserna känns ändå fast lite mindre har det blivit med det o när det är ju ganska trångt redan. O dessutom kände hon inte huvudet så tydligt so lillan har säkert hittat en ny plats lite djupare inne i magen så det kan ju bra påverka måttet o.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tror int att de börjar droppa hos alla faktist... Om du har problem att hitta bh:n rekommenderar ja maggys i borgå! Dom fixar allt å sir till att man får en som påriktit sitter bra å e i rätt storlek, dom e me i omklädningsrumme å vrider å vänder på bh: n å sir om de sitter bra å säljer faktist int en bh som int sitter bra, de va just å just att dom lät mej köpa en nu ren eftersom dom mena att dom kommer bli större ennu när mjölken stiger mer, nu ble de endå största storleken som finns me midjan 80 så dom mena att då finns de nu int så mycky att göra ens ifall den sku bli lite trång men nu va nöststörsta rikit passli så fick beställa den största som dom int hadd i lager så den borde ju no vara bra :) Me dedär måtte ha ja förstått att de int mera blir så mycky större utan att magen mera ändrar form just när den sjunker, eller så sa barnmorskan åt mej att nu kommer den no int växa så mycky mer, då tyckt ja ju nästan att va ska den bli såhär liten :D rörelsena ha ändra för mej å, int alls domdär vassa sparkana utan mer somom hela beebin sku försöka göra lite plats åt sej så hela magen rör på sej :P

      Radera
    2. Jag har köpt mina bh i Helsingfors från Funky Lady-affärer, de har gott med storlekar. O de kommer in i kopin o med dig. Jag tog också en bh som var ännu lite rymlig så hoppas den är bra sen ännu. Man kan ju inte gå i affären då mjölken stiger ordentligt.

      Jag har nu faktiskt märkt att babyn har sjunkit tydligt neråt. Det är lättare o andas, men får springa på toan lite oftare. :) Men vi får ju se i nästa fredags vad måttet visar då. Det kan ju bli någo extra forskning då om det ser ut att det har stannat helt, men det är väl inget o stressa just nu när rörelserna ändå känns bra. Det var ju faktiskt läkaren som mäta förra veckan o nu var det sjuksköterskan så det kan ju ha bara o göra med det o. Förra gången var läkares mått på det största sidan med kurven o sjuksköterskans måttet har varit mitt i kurven eller på minsta sidan, så tror de mäter det lite på annat sätt o.

      Radera
    3. Fick hem mina igår :) men dom känns redan lite trånga faktist :/ hoppas dom int blir helt för små... Annars finns de int så mycky att göra när de nu va dom största... :( de har säkert mycky att göra me om de e olika som meter tror ja också :)

      Radera
  3. De skall nog läcka, men inte i den mängd du beskriver.. eller jag har åtminstone aldrig hört om att det skulle läcka så hurja medan man ännu är gravid. Sen när man väl ammar så kan det komma som en sprinkler. Jag tycker du skall ta upp det där med mödrarådgivningen. Jag tror knappast din moderkaka skulle ha lossnat - då får ditt barn inte syre, vilket sen kan leda till tråkigheter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ska ta upp de på rådgivningen :) nää int kan den vel ha börja lossa.. då märker man no de på andra sätt...

      Radera