onsdag 26 juni 2013

Loppis

Här är vad jag hittade på loppis fleecehaalare för 3€ tröja 1€ och pekbok 1€, sånhänt som varmare kläder känns det somom det faktist lönar sej att köpa från loppis, som nya kostar ju allt sånt 20€-> men på loppis hittar man nästan helt oanvända säkert föratt sånt inte tvättas så ofta eller är på när det äts för bara några €. Dessutom är det ju inte precis sesong för såna kläder i butikerna nu så kättesvårt att hitta nånting. Boken är på finska och har tidigare också köpt en pekbok på finska, har tänkt att marcus kan ju iallafall läsa på finska för bebben, får se hur det går med dedär att prata finska, isåfall borde han ju prata bara finska föratt det skulle bli naturligt för bebben, alltså också med mej och det igen känns bara konstigt.. Nå han kan ju somsagt läsa på finska och annars också inspirera till att tala finska med att lära lite ord och såå, sen talar ju grannarna finska så får skicka den över staketet på språkbad då och då :)

3 kommentarer:

  1. Sam pratar bara finska med Alvin (svenska med mej) och det har fungerat jätte bra från första början :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okey, kanske de då sku funkka :) man kan ju allti prova :)

      Radera
  2. Joni ha också tänkt tala finska med vår lilla eftersom han e tvåspråkig å ja kommer att prata svenska. Men vårt gemensamma språk e svenska å d ändrar vi int då det har varit så från början. Det som e viktigt e att en person konsekvent talar ett språk för att barnet ska veta vem som hör ihop med vilket språk. Om en person talar två språk så blir det lätt rörigt för barnet i alla fall då det är litet. I värsta fall så blir inget av språken heller riktigt starkt å barnet lär sig bara ett blandspråk. (Jag har läst språkutveckling i pedagogiksa fakulteten.)

    Jag tycker att Marcus ska pröva tala finska med er baby från början å känns det konstigt kan han då tala svenska istället, men det lönar sig att testa en tid. För att få två språk hemifrån det är guld värt.

    H Jenny

    SvaraRadera