onsdag 3 december 2014

det blir endå mos i magen...

Hohhojjaa.. Ikväll ska de bakas, eller det bakas rättare sagt. När man inte är van är det ganska svårt att börja baka sånhäna mängder, har som mål 20st torrkakor ikväll, med en ugn och 4 former är det ju en liten utmaning, tror faktist det landar på 15 eller nånting sånt, imorgon står drömtårta och muffins på tur och på fredag bulla i 2 olika former och hopplitvis lite semlor också.

Dagens bakning började int heeelt som den skulle... Första satsen mazarinkaka fastnade i formen, andra var ugnen plötsligt på 250 istället för 175, tur märkte jag det i tid och hann rädda kakorna med folie, så snygga blev dom ju inte, funderade på att ha en hög med kakor med skylten "det blir endå mos i magen -50%" på domhär mindre vackra, så går dom inte helt till spillo endå.. :)

Degkö.

Brödet är redan packat och klart. :)

Det ultimata skulle ju vara att ha möjlighet till att ha allt helt färskt, men det förstår man ju direkt man tänker efter att är omöjligt så har försökt välja sådana recept som bakverket sen kan eller behöver stå något dygn och palerat dagarna och bakningen enligt det, hoppas planeringen stämmer sen också! Vet iallafall allt möjligt redan till nästa år vad jag kommer göra annorlunda, mer om det i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar