fredag 21 augusti 2015

omställning

Man kan nog inte ens föreställa sej hurdan omställning och chock det är att födas, så mycket att lära sej nytt som skall funka.

Alltid är det väl nånting mindre eller större som lite konglar. Vår fröken hade ju på måndag gått ner 7% av sin vikt, idag hade vi viktkontroll och jag som hade sånt hopp om att det skulle ha svängt bra fick en liten besvikelse, 5g hade hon gått upp, rätt håll är det ju men aldeles för lite.. så nu är det mat varannan timme som gäller här, hon är ju bara lite envis denhär tösen och vaknar int sådär bara för att äta så vi kommer nog få kämpa med det, men troligen blir hon ju också piggare då hon får mer mat i magen. Måste själv också komma ihåg att äta mer känner jag så mjölken kanske blir lite tjockare, det är ju så lätt att glömma dedär ätande såhär i början...

En annan omställning vi haft lite problem med är magen, speciellt på natten har hon haft magknip nu dom senaste nätterna, hon pruppar i ett också dagtid. Fick tips från rådgivningen att jag skall äta mjölksyretabletter så kan det lätta, så får väl prova det till att börjas, kuplaton lär ju också vara bra. Inatt märkte jag att Charlie lite vred på sej och blev störd när hon skrek och det första han sa åt henne på morgonen var "hej gulle sov nu", minns int att ja sku ha sakt dom orden men ja måst väl ha gjort de, man är ju int sådär jätte medveten på natten när man är trött :P

På måndag har vi iallafall en till extra viktkontroll och då hoppas jag verkligen att vikten stigit ordentligt! Egentligen är jag inte själv alls orolig över vikten, jag vet att vi behöver få upp den men jag märker ju att hon mår bra och fast hon mäst bara sover har hon sina vakna stunder under dagen som hon nyfiket tittar runt.

Lilltrolle <3 Idag fick hon bada för första gången, ingen hit enligt henne! Råkade hälla i lite rejält med olja dessutom så nu är håret helt blött av olja :P Att ta bild av henne har förresten varit en liten utmaning, antingen sover hon eller så vrider hon till med nån konstig min :D men söt är hon ju förståss endå!


3 kommentarer:

 1. Låter precis som våra första veckor med Adéle. Vi fick ju å springa på viktkontroller och fast jag bjöd ersättning efter amningen så dög de int hon kråta å en hel del vid bröste, sov så länge att hon väl sen var för hungrig att hon bara skrek.. Sen va magen knipig så kuplaton blev bekant. Men de lättade efter första månaden och sen va hon som en sol kan man säga :) Sömniga och slöa dom här flickorna ;)
  Söt är ert troll, annat kan man int säga! <3 Stor kram och lycka till med vardagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De e väl ganska vanlit att de krotar me just de kan ja tro.. ja tycker ju att ja har mjölk men hon tar lixom dedär första blesuga som typ bara rinner ut å sen när hon sku behöva jobba lite mer föratt få dendär riktiga näringen is hon int suga mer... hon sku säkert ta flaskan om ja sku pumpa men sen igen vill ja ju int vänja henne vi att int behöva suga ordentlit å att ge me kopp ti ett halvsovande barn låter svårt...

   Radera
  2. JO isynnerhet jo om de är mer "lathet" så e de kanske bättre att bara kämpa och tänka att de där bröste nu verkligen är den där flaskan thats it! Hoppas hon snart får grepp årdentligt! Mamma had å så svårt med syrran att hon int kunde amma henne alls, blode bara rann medan hon nog 3 av4 ammade utan problem. Så olika är det med babysana. Jag hoppas sååå att de funkar här också just för att ha med isg den där mjölken som senast också! Och kopp är ju också lite sådär "de rinner utan att man behöver arbeta själv" De våga ja int ens testa då när hon bara vingla å kråta. Nå huvudsaken är ju att babyn blir mätt så då tar man väl till vilken flaska som helst för att få suggreppet att funka oavsett om de e tutt eller bröst! :)

   Radera