torsdag 30 juli 2015

tillväxtultra

Då var vi där redan v.37 tillväxtultra. Egentligen lite som rutinultra men nu ser man ju bara en liten del i gången, läkaren går alltså igenom alla delar som hjärta, njurar, navelsträng, magsäck, lungor, ryggrad, jaa allt och så räknar han ut vikten på beebin.

Allt var i sin ordning och ultrat tog nästan en timme, en god stund försökte vi få beebin att visa sitt kön men den knep hårt ihop benen och vägrade flytta på dom fast vi hur puffade och bytte ställning.. Så det blir en överraskning och visst är det väl roligt med nån överraskning fast jag ennu också har på känn att det skulle vara en flicka, men man vet ju aldrig! Charlie sa idag att det nog är en pojke fast han tror nu olika varge gång man frågar! :) Allt annat fick han iallafall bra bilder på och allt såg bra ut, det viktigaste självklart! Vikten räknade han ut till 3380g så lite större än "normalt" men det är ju så individuellt, det skulle betyda att den om 2 veckor då den föds är ca. 3800g om den växer som dom i snitt gör 200g i veckan såhär sista veckorna.

Tiden för snittet fick vi också, vårt önskemål var 13.8 eftersom min mamma har enklast att komma hit och vara med charlie då, 10 dagar före brukar dom snitta som skulle ha varit 10.8 men några dagar ska väl inte göra så mycket, ingenting pekar ju mot att det skulle vara påväg att starta, han kollade läget där nere också och det var mjukt men inget annat så 13.8 tyckte han också lät riktigt bra. Var nog så orolig över vad han skulle seja om snittet då han har ett rykte om att vara hämst mycket emot planerade snitt och jag har hört många som han på dehär sista besöket ifrågasatt beslutet men istället fick vi en lite tydligare förklaring på mitt bäcken. Lät somatt han hade tagit en nogrannare titt på röngen bilderna för han sa att mitt bäcken är format så att det visar normal men det är lixom  platt, brätt åt ena hållet och smalt åt andra vilket innebär att babyn inte kommer åt att glida ner i kanalen och göra dendär skruven som krävs för att komma ut. Skulle det vara en  liten baby sku den med tur kunna glida förbi endå men eftersom denhär nu int tycks vara liten på någo vis och charlie heller inte var extra liten tyckte han att planerat snitt var ett bra beslut om inte det enda möjliga.

Nästa vecka har vi på shemat sista rådgivningsbesöket och operationsförberedelse var vi ska gå igenom hur operationen går till, nu har vi ju varit med om den men i lite mera fart bara så vi vet ju i stort sett hur det går till men känns väl bra endå att få gå igenom lite och få en chans att fråga sånt vi funderar över.

Man blir riktit nervös när man ser bilder på hur det riktigt går till, förra gången tänkte jag lixom inte alls på hur det nu riktigt går till men nu hinner jag ju fundera och förbereda mej så jag vet, huh! Tänker som att det är ingen stor grej för personalen, en ganska simpel snabb och rolig operation för dom som opererar varge dag och då gör det nervositeten lite mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar