söndag 26 juli 2015

fastlandsbesök

Nu har gästerna, alltså mamma och filip åkt och vi har framför oss att vara för oss själva tills det är förlossningsdags då mamma igen kommer hit. Fast de nu int känns som att ha gäster då familjen är här är det ju nog endå ett lugn i huset då det bara är vi och ikväll är det (som dom flesta kvällar på senare tid) soffhäng som gäller. Tänkte visa lite bilder från förra veckan.

På onsdag fick vi sibbobor på middasbesök, dom hade traditionsenligt hyrt stuga med familjerna och då måste vi ju passa på att ses!
Nannu och jag har bara 5 dagar mellan beräknade dagarna, nånting man aldri sku tro när man ser våra magar, roligt nog råkade hon ha med i bilen samma tunika som jag hade på mej så vi passade på att ta en riktigt matchande bild.

Grillat blev det till mat och som efterrätt hade jag och charlie bakat sommarens favorit, daim pavlovan. Barnen lekte duktigt och det blev en riktigt bra kväll! :)

Före hemfärd ville barnen simma i bassängen men vattenmonstret charlie skrämde nog iväg kompisen med sitt hoppande, han tog fart och hoppade magaplaisk i bassängen....

På fredag anlände en till familj i vårt magjeng och då besökte vi andos och nannus stuga för grillning, lek för barnen och umgänge för vuxna. Roligt att vi alla 3 kan vänta tillsammans, lite roligt nog att det råkat att vi har första i ganska samma ålder och nu får nästa ungefär tilika, sku man int veta bättre sku man ju nästan kunna tro att vi planerat de. :D

Barnen fick titta på fiskarna i sumpen, det var nog troligen kvällens höjdpunkt för dom, alla 3 skrattade åt hoppande.


Veckoslutet hade vi inte så mycket planer, mäst bara var vi hemma hos oss och tog det lugnt, charlie och matilda trivdes jättebra tillsammans.

Morgonmys framför pippifilm, han delade tilomed med sej av täcke, det är ovanligt! Dom lekte nog så otroligt bra tillsammans, utan skrik och gråt, ingen som nappade saker av den andra eller nånting, tror charlie tog lite nån sorts storebrorsroll fast dom ju i ålder och utveckling är på väldigt samma nivå, han visade leksaker och tog med och delade med sej så fint fast mycket annars är "charlies saker".

På lördag hade vi endå lite program nämligen besök till leklandet som både barn och vuxnatyckte var roligt, att hoppa, klättra, leka med bollar och springa runt på stora ytor var ju huippu, att få klättra i dom stora grejerna med papporna var nog endå favoriten tror jag! Att få hem dom sen var ju svårare, speciellt vår lilla herreman som har en tendens att tappa örona ganska ofta. :P

En rolig vecka iallafall med god mat och gott sällskap, va kan man mer begära?

Denhär veckan känns det som att jag fått ladda batterierna ganska bra, mamma har skött disk och byk och matlagning och mycky lek med charlie medan jag mäst bara legat med fötterna i vädret! :P 
På onsdag kom sandra hit och vi var på loppisrunda, hittade lite smått, mäst i klädväg åt både mej, charlie och beebisen. Sen blev det en lite spontan kräftskiva på kvällen, mums!


På torsdag hade vi kaffegäster bestående av 2 borgåbor, en "nystockholmare" och en mariehamnare, både charlie och beebisen fick så fina paket!

På fredag hade jag rådgivning, inget speciellt där, allt bra. Efteråt var vi en sväng till stan på pizza och sen och äta glass till sandras jobb.

Charlie förstår sej på gott och pizza är en favorit.

På lördag var det stranddag och charlie njöt för fullt av att få simma med morbror och gräva på stranden, vi avslutade med en glass på stranden och charlie njöt nog så av sin lakuglass, idag har han pratat hela dagen om stranden och när jag frågade vad vi ska hitta på imorgon sa han stranden simma siili hand alltså han ville till stranden och gå i vattnet och hålla filip i handen, han vågade gå ut så långt att han hade vattnet till halsen fast vattnet är så kallt.

På kvällen åkte jag och marcus iväg på dejt, planen var middag och sen efterrätt i parken utanför rockoff och se på avslutningsraketerna men till kvällen började det regna så det blev middag på dinos och sen storhandla i lugn och ro, riktigt bra dejt det också! :P Charlie fick egentid med mommo och filip och dom hade varit till blåbärsskogen och bakat blåbärspaj som charlie ätit hela 3 portioner av, som sakt, han förstår sej på gott! :D


Med sej hade dom sandras nya valp som charlie tyckte så om, liv hauvan pratar han om och han var så duktig och försiktig med henne! :)

Oij viket långt inlägg de blev! Undrar hur många som orkat enda till slutet? :P




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar