måndag 27 juli 2015

BB väska

Vad vill jag ha med i min BB väska då? Förra gången googlade jag runt och folk hade med sej allt mellan himmel och jord, t.ex. wc papper eftersom sjukhusets är så hårt? hmmm det blir nog inget wc papper i min väska, leppomada vill många också ha me eftersom man lär ska bli så torr om läpparna av lustgasen, min åsikt till det varatt i det skedet som man har så ont att man behöver lustgas tänker man inte på torra läppar. Nåja, här kommer vad jag tycker är nödvändigt. Egentligen är det väl det som gör att just man själv kan känna sej lite mer hemma.

Vi börjar med babysens del. Det finns ju egentligen allt där så så mycket behövs ju inte, en pyamas ifall det nu blir krångel med kläderna där, med charlie fick vi först bara byxor och en tröja och dom lixom bara gled av, då var han ju int ens så stor men tydligen var det brist på små kläder. Egen filt som också charlie hade med till bb, tutt ifall amningen kommer igång lika bra denhär gången också. Hemfarankläder känns lite svårt, man vet ju inte vad det är för väder men strumpbyxor, strumpor, body, byxor och en tunnstickad tröja, en tunn mössa också fast vi kommer nog nu också köpa barnmorske stickamössan, det är ju endå mitten av augusti så jag hoppas vi klarar oss med dehär annars får väl Marcus ta med nån fleese dräkt eller nånting då vi blir hemhämtade. :)

Till mej amningskupor, mjölkuppsamlare (min erfarenhet av första dygnen när mjölken steg var att det bara sprutade från andra bröstet när jag ammade så kuporna gjorde nytta sådär 10 sek, hade handukar och grejer och när jag bad om en uppsamlare kom dom på barnavdelningen in med en såndärn tutt som ska göra det lättare för barnet att få tag och den hade jag ju inte mycket användning för) bröstvårtssalva också, en tub jag köpte då jag väntade charlie ifall att som jag aldrig behövde öppna ens så igen då ifall att. Sen lite baskräm, shampon, tandkräm och borste, dödö, nesdukar. Konstaterade förra gången att för mycket sånhänt är onödigt att släpa på, man tänker endå inte på att piffa upp sej själv utan är ganska nöjd bara man är ren och kan känna att man iallafall efter dushen doftar gott mellan alla mjölklekage, blödningar och eftersvettningar.

Lite egna kläder, några toppar som går att amma med, en lite varmare stor skön tröja, mjuka sköna byxor, mjuka varma strumpor och underkläder. Beroende på hur länge man nu blir där är det väl mäst för hemfarande men förra gången tog jag nog egna kläder på mej på tredje dagen tror jag.

Gott av lite alla sorter för långa kvällar :P

Viktigt jag ennu skall kompletera med:

-vattenflaska (ett måste då man blir så törstig av amningen och att sen komma på att man är törstig just som man satt sej ner och börjat amma och märker att man har en klunk i sitt lilla glas är inget nöje så då är vattenflaskan nästan det viktigaste)

-paddan, laddare till den

-telefonladdare

-kamera

-hårborste

-normalstora bindor, på sjukhuset har minne av att dom minsta var större modell av tena lady typ och efter ettpar dagar är inte blödningarna mer så stora att det behövs, eller var iallafall int.

-babynestet tänkte jag också ta med. Första natten kommer marcus sova där då jag ennu inte har kommit upp ur sängen men sen känns det skönt att kunna ha babyn där brevid i "marcus säng" för det var nästan det som var jobbigast med snittet tyckte jag, att komma upp ur sängen nattetid då man kanske inte tänkte på att ta nån värkmedicin eller bara inte annars behövde då man inte rörde sej destomer.

-charlies present som han får för att han blir storebror

Det är väl ungefär dehär jag vill ha med mej, så är det ju faktist ingen panik om nånting saknas, marcus kan ju alltid hämta sånt som jag saknar och det nödvändigaste finns nog där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar