söndag 20 september 2015

Söndag

Idag satt vi näsan i riktningen bondgårdar och lemland och lumparland, ett håll vi förut inte varit på på skördefest. Lyckat var det! Lumparlands 3 gårdar hade slått ihop och hade traktorsläpförbindelse mellan gårdarna men det var så fint väder så vi passade på att gå, det var endå max 400meter mellan gårdarna så de var ju ingen väg alls.
Mycky mopor, gräsklippare, mönkiän, traktorer m.m. för charlie att titta på.

Kukkuu!Vi hälsade på juskinkorna, det stod faktist i programbladet att det är årets julskinkor och att man redan nu kan beställa en, vi undrade lite att kan man lixom då välja ut där att rosamunda där i högra hörnet ser godut henne tar vi? Usch, stackars söta grisar! Charlie matade grisarna med äppel och slintade lite med handen så hans ficger for in i ena näsborren, pojkens min var såå rolig, han såg på handen och sa usch sen börja han skratta och sa gris pussa chashi :D


Kalvarna var så söta men skygga, vi fick se när dom drack ur sin mjölkmaskin, dom hade nån skalgs detektor runt halsen som portionerade ut hur mycket var och en sku ha, så inte nån står och äter hela dagen.

marcus drömdjur, visst är dom ju ståtliga och respektfulla ut när dom sitter där och vaktar men jag vet att jag aldrig skulle klara av en husky, väldigt för krävande för mej som annars inte heller alls är nån hundmänniska. När vi kom såhär långt var charlie ren lite förvirrad över alla olika djur så han försökte mata dom med gräs, dom var inte så intresserade kan man väl seja...Barnen hade det bra på bakbänken medan jag och marcus hade riktig egen tid där framme :) Vi köpte ju ny bil här nån vecka sen och det känns nog så bra nu att bara åka omkring, har alltid tyckt om att åka bil med marcus, då kan man inte hitta på annat eller bli distraherad av dator eller tv utan då är man fast där och kan sitta och prata om allt och inget. En volvo v70 blev det precis som vi ville och efter att åkt runt i domdär små bilarna känns det så lyxigt med en rymlig bekväm och säker bil! Nu rymms charlie dessutom att åka bakvänt och han sitter och ser på allt som finns bakom bilen och meddelar när det kommer bilar eller traktorer eller vad det nu är hommer för haijar dit bakom.

För Charlie var nog grisarna och hästarna favoriterna, var själv riktigt förvånad över hur stora travhästarna är, dom var ju enorma!

Somtur hade vi tåliga skor på oss för fast det var fint väder var det ganska lerigt :P

Rundturen slutade med middag hos famo och efter det var det bara att åka hem och sova!
trötta och nöjda har vi nu legat i soffan och ätit lite chips. Imorgon åker min mommo och mofa hem så då fortsätter vår lite mer vardag, int föratt mommo och mofa mycky märkts av, alla har vi lite gått enligt våra egna tider och sen samlats för mat och på morgonen före vi åkt iväg på våra äventyr. 

Ett skönt veckoslut har vi iallafall haft, eller roligt ska man väl seja! :) Charlie har också njutit och knappt hunnit trotsa eller vara syskonsvartsjuk mellan alla program, så har han ju fått ganska mycky uppmärksamhet också då vi valt gårdarna mycky efter vad som är roligt för honom, tror att han behövde ett sånhänt lite annorlunda veckoslut med att få vara mer i centrum medan lillasyster mer bara hängt med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar