söndag 6 september 2015

En annorlunda dag...

Idag har Charlie haft riktigt otur, Först och störst tog vi nu det bara lugnt här hemma, Charlie gick till köket och plötsligt hörde man hur Charlie tryckte av och ann ner brödrostspaken och skrek efter mej någo förskräckligt, när vi sprang dit stod han på en stol breve brödrosten och bara skakade och grät, sjukt får han ju lite helatiden då han faller och blir i kläm lite här och där men dehär känd vi int alls igen, så rädd verka han så eftersom han inte hade några brännmärken kom vi fram till att han måst ju ha fått en elstöt från rosten, marcus provade med elmätaren om det verkligen är möjligt och joo visst kan man få en stöt då man lägger handen i.

Efter en stund lugna han ner sej och ville ha choko, tänkt att de måst han ju få när han blev så lessen och sku ta ner från bokhyllan skålen med choko och då faller en tavla i huvet på honom så glassplittret bara flög.... Nåå ingen större skada skedd där han konstaterade bara näsa pipi..

Ringde iallafall till sjukvårdsupplysningen angående elstöten och dom tyckte att vi skulle åka till akuten för säkerhets skull för att nu kolla upp.

Det kändes nog lite dumt att komma in med en hoppande och skuttande pojke till akuten som gärna sku ha villa ta med pandatåget (ni vet domdär trätågen som man kan sitta i som fanns då man var liten) från väntrummet då han sku få välja en leksak att ta med till undersökningsrummet... Men på samma gång som vi kände att dom inte riktigt förstod vad som riktigt var fel på pojken tycktes dom nog förstå att vi ville kolla upp för att vara på den säkra sidan. Ekg togs och dom lyssnade på hjärta, han var så duktig och låg stilla stilla då dom tog ekg, ett urinprov sku dom ha villa ha men att kisa i en mugg var int så lätt, han försökte nog faktist men det gick nu int direkt och då orka han int sen hålla på me att försöka de, men de va int hela värden då allt annat verka bra.
När det var färdigundersökt fick han gå med sköterskan till frysen och välja en glass och så fick han en medalj för att han varit så duktig, i bilen påväg hem sa han bara "doktor igen" så tydligen var det ett riktigt roligt äventyr dedär akutbesöket.... Vi får endå hoppas att inte behöva besöka den doktorn igen...

En mycket suddig bild på när han ikväll visade upp sina "toll" (=tandtroll), ett bra sätt vi kom på när han började krongla med borstningen, på kvällarna ser vi i munnen om det finns troll och blir jätterädda för där finns stora lurviga troll och då är det plötsligt roligt att borsta bort dom och tillslut spotta ut dom, vi har bara kommit till ett litet problem nu, han vill ju att alissa också blir rädd för "tollen" och undrar när hon inte rör en min då han visar dom....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar