söndag 20 oktober 2013

Ensammma igen

Då va vi ensamma hemma igen, mamma och filip har åkt hem igen så nu har vi några dagar för oss själva före vi åker till borgå. Vi har bestämt oss för att åka med helsingforsfärjan utan bil så blir det billigare eftersom vi sparar bensinpengarna när vi inte behöver köra från åbo. Måste bara packa noga och fixt så vi får bärt allt, dessutom får jag ju int bära nånting så får si hur de går :D får väl lasta allt i vagnen å så får marcus ta herrn å bilstolen och nån kass :) 

Sådär annars går allt riktigt bra, nästa vecka skall vi börja vagnöva lite, han har nu 2 dagar sovit en av dagssömnana i vagnen men då måste han somma inne och sen bli flyttad i vagnen sovandes, han sku ju gärna få somna i vagnen också. En anna sak vi nog måste börja öva på är att han ska kunna vara lite för sej själv också, eller lixom typ i sittern eller så typ då vi äter, har försökt ha sittern på matbordet då bi äter men det går sådär, just nu är han väldigt famnig, han vill bara vara i famnen när han är vaken annars börjar han gnälla och reagerar vi inte på gnället börjar han gråta, hälst sover han också i famnen. Självklart vill vi ge mycket närhet åt honom och jag tycker att det är så mysigt att ha honom och sova på mitt bröst men på samma gång vet vi ju att i längden är det inte hållbart, vi måste ju kunna göra annat också här hemma. Ska nog ta upp dehär med rådgivningstanten om hur det lönar sej att göra, vad som är bäst för honom. 
Det är roligt att börja se hurdan han är också, nu har man mer börjat se hans personlighetsdrag och han är nog ganska bestämd och fartfylld av sej, att ligga stilla i famnen utan program är inte roligt, hälst skall det flygas och pratas och vara program hela tiden annars blir han nog lite uttråkad och berättar det med något litet knys, att bada har han börjat älska så det är bra program och att titta på leksaker är också roligt :)

En annan sak jag måste öva på är att lägga honom tillbax i sängen på natten efter att jag ammat men jag är ju så otroligt trött då jag vaknar, brukar först kolla blöjan och byta den och sen amma, sen måste jag vänta en stund på att han ska somna ordentligt så han inte vaknar när jag flyttar över honom och då är det ju så skönt och mysigt att då somnar vi båda, sen vaknar jag igen typ halv timme före det är matdags igen av att det lite spänner i brösten så sen hinner jag då sova kanske en kvart ordentligt för sömnen då han är där i sängen är ju nog lite ytlig när man hela tiden spänner sej för att inte mosa honom. Han har ennu också samma rytm med sovandet på natten, vi lägger honom i säng 20-21 då han sommat sen vaknar han klo. 23-24 för första matpausen, 3-4 för andra (det är nu jag brukar somna med honom) 6-7 för tredje och tillslut 9 tiden för att stiga upp. Sen är han onte så länge vaken 1-2 timmar kanske så är det dags för dagssömn igen.

Viken råddig text så nu ska ja sluta :D

3 kommentarer:

  1. Tidigare så hade vi Evy att sova med oss, men jag kände som du att jag sover bättre utan henne bredvis, men visst är det mysigt!
    Nu brukar hon somna i famnen på kvällen å sedan lägger jag henne i sängen, som vi ibland värmt upp med vetepåsen. Hon brukar oftast bara vakna en gång å då halvsover hon när hon äter så hon somnar i sin säng igen. Brukar bara stoppa in tutten några ggr. Skriker hon så får hon komma till vår säng.
    På morgonen sover hon lättare så då brukar jag ta henne till vår säng så får hon sova på mage.
    /Sarah

    SvaraRadera
  2. Hej Ida! Roligt att ni har kommit in i rutinerna med bebis i huset. Barn är hemskt olika på alla sätt, men vi hade det lite jobbigt i allafall de 2 första månaderna då Siri hade väldigt mycket magknip. Hon somnade inte nån annanstans än på våra axlar och så fort man la ner henne kunde hon börja skrika. Men så fort magknipet lättade så började hon somna jättebra i sin egen säng. Nu somnar hon där vid halv 9 och sover nästan hela natten (ibland hela natten) vaknar en gång under morgonen och somnar om, det är lyx :) Jag har slutat ammat då min mjölk inte räckte till så hon får nan nu hela tiden.

    Det som jag också tyckte var lite tungt då i början var just d att hon inte kunde ligga själv alls utan ville vara i famnen hela tiden. Jag hann knappt äta själv. Jag lovar det blir bättre, men det tar tid. För Siri tog det ungefär 2 1/2 månad innan hon blev riktigt intresserad av att titta på allt och dessutom så kan hon nu ligga och prassla med sina mjuka böcker och så. Jag hade köpt en speldosa med mjuka fina djur som snurrar och den var det första hon låg och tittade på i sin säng. Jag tror att fast barnen är nyfikna i början så är behovet av närhet ännu så viktigt att man får bära omkring dem hela tiden. Men när de blir mer nyfikna och lär sig upptäcka saker själv så har de mer tålamod att underhålla sig själv. Siri är nu 3 och en halv månad och kan ganska långa stunder vara för sig själv och det är nog bra. Det är bara att pröva varje dag att ha er lille för sig själv, det blir längre och längre stunder hela tiden, men det tar också tid.

    Ännu angående preventivmedel så borde det finnas en p-spruta som ska tas med 3 månaders mellanrum. Den innehåller endast ett hormon och ska kunna tas då man ammar Jag skulle vilja ha den, men den fanns ej som alternativ här (kanske privat kan man få den) och jag vet inte heller vad den kostar.

    H Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oij va skönt att hon sover hela natten! :) de e säkert så att dom behöver mycky närhet som små, å just när han int kan undersöka själv så e de ju klart de blir tråkit att ligga där själv, ibland ha han no lega å titta på nån lampa eller så men de blir ju snabbt tråkit de å :p kanske vi bara får njuta av dehär att vara i famnen lite till, han blir ju så snabbt stor å sen hålls han väl int mer i famnen, e bara oroli att han sen blir för mamis å bara ska vara i famnen tills han börjar högstadie :p
      Dedär me sprutan ha ja aldri hört om men de låter ju jättebra! Den ska ja absolut fråga om hurdan den e å om de e möjlit att få den här!

      Radera