måndag 28 oktober 2013

Bistro sinne

Firade vår 8års dag med att gå och äta fint, egentligen är riktiga dagen 11.11 men passade på nu när vi hade möjlighet till barnvakt. 

Vi var till restaorangen sinne i konstfabriken, ifall någon inte vet är det en 5stjärning restaurang som lagar mat från endast närproducerade råvaror. Nu var det första gången jag åt på en femstjärnig restaornang så har ju inget att gemföra med men var verkligen positivt överraskad! Som fördrink tog vi en alkoholfri variant av skumppa som var gjord på grankoda, de va faktist riktigt gott och gjorde att man hann bli lite extra hungrig, dessutom kändes det ju lite lyxigt att få skåla där tillsammans :) förrätt hoppade vi helt över men till varmrätt åt marcus hamburgare och jag hamburgare med getost, kände oss nog lite tråkiga som valde det men det var någo otroligt gott! Var rädd föratt det bara skulle vara en liten klick getost men det var just passligt, biffen var sådär passligt stekt som jag vill ha den att den är ordentligt röd i mitten och saftig, till maten drack marcus lapin kultas arctik malt tror jag den heter, en lite mörkare öl, jag smakade också på den och den var riktigt god, själv lyxade jag till det och drack ett 10 år gammalt rödvin som var sååå gott, smakde lite mörk choklad och hade jättemycket smak men var ändå jättemjukt i smaken. Till efterrätt åt jag en efterrätt vid namn värtsilä, vaniljmousse, nån slags hallonsorbe men det var hela hallon och salmiaksmaräng marcus åt äppelpaj med ungsäppelglass och kolasås, allt var jättegott! Dessutom var personalen jättetrevlig, det var inte alls så stelt som man kan tänka sej av en finare restaorang utan ganska avslappnat, dom berättade lite om alla maträtter och kunde rekommendera bra t.ex. När jag ville ha ett vinnrekommenderat så slog det precis på prick.

Nu väntar jag bara på nästa lite finare tillfälle så vi kan hå dit och äta igen :p

Tog inga egna bilder, det är väl kanske inte så fi t att sitta och fota sin lat på restaurang :D men såhär såg vår mat ut, efterrätten hittade jag inga bilder på.

Restaorangen inifrån, skandinaviskt och enkelt i inredningen, marcus tyckte att det var konstigt billig inredning när det bara var skivor på väggarna och betong och kakkaröret som han upplyste om att är "det röda röret vid bordet brevid" synligt men det är väl lite det som är meningen med det scandinaviska, möblerna är ju sen igen fina design möbler (enkla ju dom också)så det väger ju lixom upp det hela.

Vi konstaterade iallafall att det är skillnad på hamburgare och hamburgare, man kan ju inte ens gemföra t.ex. Amarillos hamburgare med dehär, det är ju helt olika maträtter till smaken.


4 kommentarer:

  1. de e faktiskt så att världen har blivi så mediacentrerad att de e jätte vanligt att fota precis allt du gör! :D ALLA gör de o överallt. Kändisar, ungdomar, vuxna, yngre barn... :D världen har börja tvinna så mycke kring media. Därför börjar de också vara mera vanligt att använda de i skolan. Snart används de mera datorer, ipads, telefoner (kamerorna försvinner nästan när de finns kamera på telefon o padda) mera än papper o penna! :D de e sjukt..!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant! Ja borde köpa ny telefon å ja funderar ennu också på att va ja ska köpa, en vanli eller en äly, ja ha aldri ens haft internet på min telefon å e rädd att skaffar ja äly blir ja å en sån som står me telefon i hand va ja än gör...

      Radera
  2. Ammar du inte längre ? Tänkte när du dricker vin och skrev i några inlägg före att du skulle packa med bröstpumpen ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo ja ammar men de far så lite till bröstmjölken så ett glas nån gång e ingen fara :) enlit svenska livsmedelsverket får man drick 1-2 portioner i veckan, de e väl ganska mycky om man dricker de varge vecka tycker ja men ett glas nångång tycker ja e okey :) vet int va de står i finska men de kan väl int vara så stor skillna på svenska å finska rekommendationena :)

      Radera