torsdag 11 juli 2013

Snart ett år sedan

Snart e de ett år sen vi tog de stora beslute att försöka oss på att få till en baby och snart har vi här den! Va de gått fort. Tycker att de va nån vecka sen ja kom me förslaget och blev helt chockad över att marcus inte ens ville fundera utan tyckte direkt att det ska vi göra. Å va dendär första tiden va svår för mej att inte avslöja nånting om vad vi beslutat ( de va ju ändå de största beslute i våra liv) och att sen vänta ovetandes, kommer ihåg speciellt kvällen på bilden, vi var och bowlade i flamingo och vad jag funderade över om jag kan ta en cider eller inte för skulle vel få mens vilken dag somhälst, nu vet jag ju att man inte behöver vara utan att dricka före man fått + på stickan men då kändes det ändå så fel, IFALL att jag skulle haft en liten i magen. Allt var så nytt och spännande då, nu börjar jag redan vara så van att gå och bära på en annan så tanken att nångong igen kunna äta och dricka vad jag tycker känns konstig, har också fått en lite annan syn på t.ex. Alkohol, ser det mer som en onödighet, fast nu kan jag ju erkänna att ett glas rövin och lite mögelost inte skulle sitta fel. Men ser inte somatt man går miste om nånting, tycker däremot att såna som är stolta över sin vita månad är ganska löjliga.. Snart har vi iallafall vår lilla beebis här, ca. 1 år alltsomallt har vi gått och väntat på henne eller honom vilket jag förstår att är en ganska kort tid, många får ju vänta så mycket längre. Men kan nog också medge att man behöver dedär året iallafall för att förbereda sej både mentalt och när det gäller att förbereda allt annat.

8 kommentarer:

  1. O vi diskutera stödstrumpor i bilen :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp :D å ingenting försto vi :p

      Radera
  2. Tänk vad tiden går. Nu är det ganska roligt när folk är stolta över sin vita månad jo. När man planerar en baby blir det lixom automatiskt så att man lämnar bort alkoholen, så var det iallafall för mig. Kommer så bra ihåg hur jag valde att inte dricka ifall jag skulle vara gravid, och kanske för att öka chanserna att jag skulle bli det, men när jag igen en gång fick mens blev jag så besviken att jag tyckte jag förtjänade en ordentlig utång, som också blev min sista utgång för en lång tid framåt! Det är så intressant hur kroppen fungerar.
    Och det är verkligen en stor hemlighet att bära, man vill dela med sig av den samtidigt som man är rädd för vad som kan (och inte kan) hända.
    Jag har inte heller något problem att vara utan alkohol, visst blir jag otroligt sugen på en iskall cider eller ett glas vin när någon i sällskapet sitter med ett sånt, det doftar så gott efter en lång tid utan! Mögelosten är det betydligt svårare att motstå, det är en av mina svagheter i "normalt" tillstånd, men snart är det också "tillåtet"!
    Ett år går så fort, och som du säger behöver man verkligen tid att fundera över framtiden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hadd lite lika, lite otåli som ja e tyckt ja efter 2 månader att äh dehär blir int ti någo (hadd vari dom 2 månadena ungeför utan att dricka, på marcus firmajulfest i november drack ja men ja tror de va allt, å dendär cidern då) men sen på nyår tyckt ja att de lyckas ju endå int så då drack ja, å då såklart så va ja ju ren gravid, men barnmorskan sa att de va så tidit att barne no int hann få någo av de som tur :) för mej e de de som vari svårt att förut när ja ha villa lyxa till de lite å rikit koppla av ha ja köpt mögelost å så ha vi dela på en flaska vin me marcus, men ha ju fått byta ut de då mot någo int lika lyxit men endå lite lyxit så de ha blivi cokis å saltapinnar :D men de e ju gott de också...

      Radera
  3. Självklart e de skillnad på viket stadie i live man e :) men endå borde de int vara någo problem att vara utan, e man int gravid e man ju int tvungen att vara utan så då kanske man int sir nån anledning att vara utan heller men sir man en anledning att vara utan, som alla som försöker sej på att vara utan säker sir annars sku vel dom int försöka, självklart e de ju bra att vara utan men ja tänkt nu me på såndäna facebookstatusar att vuhuu ja ha vari en hel vecka utan alkohol, de tycker ja int visar en sån poitiv syn på den männskan.. Sku ja int vara gravid sku ja int ens försöka vara utan, för dricker int såna mängder att ja sir en anledning ti att vara utan mär de annars e typ dendär delade flaskan i veckan å nån gång ut å ta mera typ 1 gång på 1-2 månader. Men dedär beror ju så på livssituationen, vi ha nu levt lite mer "familjeliv" ren en längre tid så då blir de automatiskt att int festa varge vecka...

    SvaraRadera
  4. Hanna: vart månne ja fick din kommentar å försvinna? Dedär va iallafall svare på den :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. hehehe nå int e de så farligt :D joo orsaken vafö ja försöker allti ibland vara utan, e nog mera fö att vara lite mera hälsosam :D plus att när ja tränar, så vill ja int "förstöra" de så mycke me alkohol :) men juu lite samma har ja att int ser ja de som någå som ja MÅST ta paus ifrån, visst kan man själv välja när man vill dricka o när man e utan :))

      Radera
    2. du ha vel dessutom vari utan socker å sånt då å om ja ha förstått rätt :)

      Radera