fredag 12 juli 2013

kännde den!

Idag hände nånting rolit! Bebben hade nån slags raivokohtaus i magen och sparkade och vred och vände och slogs inne i magen och som jag brukar göra la jag handen på magen och pajade lite föratt få den att lugna ner sej, denhär gången lugnade den bara inte ner sej så snabbt och lyckades känna ena foten så jag riktit visste att dehär måste vara en fot, kände först den bara när den stack ut lite då och då men sen blev den lixom där å ja kund nästan kittla min bebbe under foten! Trodde aldrig jag skulle känna foten så tydligt men de va faktist en härli känsla att kunna känna den! :) Har ju tidigare kunnat känna att dehär e kanska rumpan eller nånting men nu var det riktigt somom den skulle ha sträckt ut foten och sakt här e ja mamma :)

4 kommentarer:

  1. Spännande! Vänta bara ännu en månad till så e de riktigt spänstigt och man kan känna nästan alla kroppsdelar på den :) Ser roligt ut då de går en "våg" från ena sidan magen till den andra med foten. Obekväma e nog de sen när utrymmet tar sluta och man varken kan ligga eller sitta då allt bara trycker på, men ut ska den ju snart! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli jännä :) trodd int att man kan känna så bra, tänkt att de e så mycky fläsk i vägen men de börjar ju kännas somom den e där helt under huden :p

      Radera
  2. Jag har inte känt foten eller något annat heller så jag kunde säga vad det är, men sköterskan sade då jag var till rådgivningen en par veckor sen att det känns att babyn är lite längre inne i magen. Hon kände den bra, men att den kändes lite "svagare" på det sättet. Så kanske det var fläsk i mellan så mycket då tänkte jag.

    Men nu när jag var igår där så sade hon att babyn har kommit mera fram så kanske det kan bli något motsvarande här o ännu före man slipper o känna fötterna o händerna på riktigt! Fast det är inte så långt till det heller mera!

    Baken känns nog bra o nu när jag vet vad det är så kan man ju säga att det är baken som i mellan kommer som hårdare bit utåt när babyn skuffar lite hårdare där inne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De beror säkert mycky på hur den ligger :) Barnmorskan påsto ren för över en månad sen att hon känd föttena å var allt va men ja förstår int hu hon gjord de, fast dom vet nu ha allt ska kännas å hu hårt man kan klämma, själv vågar ja int hålla på å gräva på magen föratt känna den :p

      Radera