tisdag 23 juli 2013

Rådgivning

Då var det nästsista rådgivningen hos rådgivningstanten, sen är det redan så nära att det är bb barnmorskorna vi besöker :) allt var bra med den lilla, hjärtljuden har sjunkit från 150 till 140 men det är helt normalt, bebben har nu sjunkit lite längre ner i bäckenet,förra gången hade det inte alls sjunkit, men hon fick ennu tag om det och det är inte fixerat. Livmodermåttet var 34 nu och efter dehär kommer det inte bli så mycket större utan magen kommer istället att sjunka lite. Till min glädje har hb blivit lite högre, nu är det 109 så behöver inte höja på järntablettdosen utan 2 till dagen räcker, blodtrycket var lågt som vanligt 100/55 och så hade urinprovet lite nånting i sej så ska föra in ett prov till labben så får dom kolla att det inte är någon infektion på gång. Sådär annars frågade hon lite om mitt och marcus förhållande och det kändes så bra att kunna seja att vi har det bra, troligen bättre än någonsin ( marcus kanske är av annan åsikt eftersom jag bara glömmer allt helatiden så han blir irriterad, men han vet ju va de beror på, ju tröttare och hungrigare mamma desto mer glöms det saker) dessutom skulle jag svara på lite frågor gällande våld i parförhållanden och det hade jag turen att kunna svara nej på alla frågor, hon sa att det sker våld i vart femte parförhållande, antingen fysiskt eller psykiskt, ganska skrämmande. Tillslut gjorde hon en liten viktuppskattning på bebben bara med vad hon kände då så hon sa att det är ingenting att lita på till 100% men lite riktgivande att den nu skulle vara 2800g försökte lite räkna ut vad den då skulle vara vid beräknat om den växer normalt och fick det till där vid 3600g så ganska normalt då :) behöver inte vara orolig mer alltså men får ju en mer riktig viktuppskattning på sista ultrat :) till slut sa hon att jag tycks ta bra hand om bebben där inne i magen när den tycks må så bra och växa bra :)

4 kommentarer:

  1. Det var ju bra allt var bra. Det är säkert trevligt o höra att nån säger du tar bra hand om babyn! :) Jag har följande rådgivningen på torsdagen.

    Vår lilla har inte ännu börjat o sjunka lägre ner, utan den trycker så illa på nu att jag skulle nog önska att den kunde börja göra det så småningom. Illamåendet har lite kommit tillbaks o på natten om jag ska till toaletten vill det vara svårt o slippa upp från sängen när lillan har fått sig så högt upp att det inte vill bli till något. Får se om det ännu blir trevligare om det blir varmare väder. Nå det tar inte mera många veckor så behöver man inte mera fundera på det. :)

    SvaraRadera
  2. joo de va jätte rolit att höra att ham tar hand om den lilla, de e ju de man försöker så gått man kan :)

    ja ha å känt tryck neråt nu senaste veckona men tror att de e just de som e när den sjunker, så kanske din å ha sjunki nu på torsda :) några veckor så e de över, sen tycker man vel att allt gick så snabbt :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa om det sku vara ner åt som det sku trycka, men den här lillan tycks försöka klättra bara mera uppåt! :D

      Tänkte nog redan här en dag att hur tiden har gått snabbt sen ändå fast det kändes då en tid att tiden har stannat. :)

      Radera
    2. Okey :p den ha no missförstått saken lite då :D joo dedär mitten gick ju s jättelångsamt, nu e de ju snart ren augusti :)

      Radera