onsdag 31 juli 2013

Imorgon är det augusti, min favoritmånad, eller rättare sagt är augusti-september båda favoriter. 
Månadena då det börjar bli höst och luften blir friskare, de börjar komma vissa höstdagar med ösregn och blåst som man med gott samvete kan sitta inne med en kopp te och bara slappa och mysa men på samma gång finns ennu domdär fina dagarna där emellan. Alla bär och svampar är som bäst och på samma gång som det är slutet på en blommande sommar är det också som början på något nytt, skolorna börjar och alla tar tag i vardagen efter allt semesterfirande. Det börjas firas kräftskivor lite här och där och alla är på nåt sätt lugna.
Förra hösten njöt jag för fullt av att vara ute i skogen och jaga svamp och har ennu kvar en hel del av svampen som plockades då. I år blir det nog knappast svampplockande, men en gång skulle jag iallafall villa lyckas komma ut och plocka lite svamp, iallafall till ettpar svampsmörgåsar, får vel ta med mej Marcus i skogen nån dag. Kräftskiva firade vi hos grannarna förra året och så även iår, iår blir det nog bara lite mindre snaps och turkisk peppar vodka men helt säkert lika trevligt som förra året. Förra hösten var också en tid jag var duktig på att röra på mej och började faktist känna i kroppen av det och det var en skön känsla, både ganska mycket cyklande, gym ibland och långa skogsturer, i år blir det helt tvärt om eftersom det inte blir att röra på sej alls, får ta det sen i vinter istället.
Fast ja inte kan göra sånt jag förra året lärde mej att njuta av får jag istället njuta av att mysa under filten och hoppas på många regniga mysiga dagar och dessutom har jag ju verkligen en början på något nytt att se fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar