söndag 20 november 2016

skön hemmasöndag

Idag har varit en såndän dag som jag kännt i hela kroppen att dehär är familjeliv! Ett såndänt lugn i huset, marcus var på jobb men endå blev det dendär söndagskänslan, lösa hemmakläder, efter dagsvilan (som var extra tidig då barnen var trötta ren vid 10) började vi med maten, så var det matlagning och städning varvat med lek, spel och lite buuklubben. Barnen trivdes tisammans (om man nu int räknar me ettpar gånger som dom va lite väl nära varann, dom har börjat nu dedär riktiga syskonstridande då båda ska leka med samma sak och irriterar varan rikit med flit) lekte och hjälpte mej.

Pepparkaka och buuklubben i soffan :)

Idag blev det maten jag väntat på, oxkind. Åååh de måst vara av de absolut godaste köttet, smälter bara i munnen och är sååå mört och saftigt! 4 timmar ska det puttra i rödvin tisammans med lite örter och grönsaker.

Och hjälpredona :D

Och bossen i "mammas kök", i kastrullen kokar rödvinssåsen gjord på det som blev över i grytan efter oxkinden, lite oxfond och redd med potatismjöl.

La upp maten sådär restaorangigt idag, har lite svårt med marcus uppläggningar på tallriken när vi ska äta fint, typ sådär allt i en hög så mycket det bara rymms :D Själv tycker jag om att lägga upp snyggt så det ser aptitligt ut.

Förutom oxkinden och rödvinssåsen serverades gräddpotatis kryddad med örter och vitlök och med ett parmesantäcke, hade tyvärr lite för fast potatis så fast den var läänge i ugnen blev den inte sådär mushig som den ska vara.. jaa sen ungsrödbetor och morötter och lite ärtskott. 

Nu väntar jag på att marcus ska ha nattat alissa, undrar om dom båda somnat? :D Så ska jag nog försöka komma i säng någotlunda tidigt, imorgon är det jomppa och städning som gäller, lite spännande att si hur alissa somnar där men hon brukar slockna ganska snabbt i vagnen så det ska nog gå bra! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar