måndag 28 november 2016

årets kalendrar

Jag ääälskar ju väntan på jul, alla förberedelser och väntan är ju absolut bättre än själva julafton, fast julafton nu när barnen börjar vara så dom förstår också är rolig, att se deras iver och väntan är härlig!

Kalendrar sku jag kunna fixa hur många somhälst men nånstans får man ju dra en gräns 😁 här kommer iallafall vad jag iår har planerat. (Tråkigt utan bilder då jag för tillfället nattar barnen och bloggar via telefon)

Julstrumpan den har blivit vår tradition, den hänger i tamburen och varge natt i december kommer tomten med ett litet paket. Iår passade jag på att köpa det mästa redan i höst då såndäna plastdjur som annars är jättedyra såldes bort för 1-2€ st, några pixie böcker har jag från förra åter och på lördagarna tänkte jag mej russinaskar, nånting dom båda älskar. I första luckan kommer julkalender nr.2 att finnas nämligen

Julboken, läste i nån grupp på facebook om att det finns böcker med jultema som har 24 kapittel, ett kapittel per dag, alltså helt superidee! Gick direkt in på adlibris och hittade en med djur i skogen som förberedde sej inför julen, om den är bra kan man ju faktist läsa den varge år före jul, barnen tycker ju om upprepning.

Kalender nummer 3 är röda korsets bildkalender som min mommos syster nu varge år har skickat till lillajul, dom är båda så ivriga och går och tittar på kalendern flera gånger till dagen.

Chokokalendrar har vi försökt undvika, visst äter ju barnen socker men dedär att varge dag äta och att julen handlar så mycky om att äta gota försöker vi att inte göra till en tradition, charlie har fått chokokalendrar till lillajulspresent i två år men dom har marcus "adopterat" och iår har vi ennu inte fått nån hem, tror den saken börjar gå in hos släkten 😜. Charlie sa iår att han vill sen ha en chokokalender men jag förklarade att hos oss har vi iställe andra slags kalendrar och svaret var okey, inget mera med det efter den disskussionen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar