lördag 19 november 2016

när jag veckohandlar

Alla har väl lite olika sätt att handla, vi som har långt till butiken och vill hålla maten planerad och kostnaderna nere veckohandlar, vi har ingen speciell dag utan då det börjar vara tomt i skåpen och det är passligt. Jag lägger ihop en lista på ca. 7 maträtter, bestämmer inte dagar på förväg utan utgår från rätterna och ser enligt datum på vad jag hittat i butiken vilken dag det blir vad.

Denhär veckan försöker jag lite tömma frysen och kylskåpet så listan se ut såhär:

Karelsk stek med potatismos (har mycky potatis)

Oxkind med potatismos och rödbetor (som sakt har mycky potatis också rödbetor mycky och oxkind i frysen så bara rödvin och lite färska örter till så har vi söndagsmiddag deluxe)

Laxsoppa (till två dagar, har en stor lax i frysen)

Laxpasta med kikärtspasta (fortsättning på samma lax)

Boriler med couscous och tzatsiki

Spenatplättar (bra med en rätt som kan lagas fast sista dagen och man inte behöver tänka på datum)

Carree eller griskotlett med kålgratäng och nån sås

8 middagar blev det på listan denhär gången, utöver det köps mjölk, bröd, pålägg, sallad, frukt och till lunchen plockar jag alltid nånting typ ostar, korv, skinka, sånt enkelt snabbt som man sen kan fixa ihop vad som smakar, sen förståss lite smoothie ingredienser, grötflingor och sånt vad som nu råkar vara slut i skåpen.

Idag blev det lite av en klämdag, hade egentligen inget planerat så titta i kylskåpe vad som fanns och gjorde enligt det, blev en rödbets, kål, potatis, lök, kryddor soppa med fetayoghurt och frön, gott :)
Har alltid nånting i skåpen som blir en måltid, eller egentligen sku vi nog säkert klara oss två veckor på vad som finns hemma om vi rikit sku måsta :D Har en mor som lärt mej att man alltid ska ha i frysen lite extra om de kniper till, har också allti nån burk ärtsoppa i skåpe ifall de kör ihop sej och man behöver få snabbt gjort nånting. Gröt e också en såndän nödlösning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar