onsdag 9 november 2016

jul och nyår

Iår är det tänkt att vi ska fira jul och nyår i Borgå, blir väl troligen julafton hos mina föräldrar och nån juldag julaftonsfirande med marcus mamma. Hade aldri tänkt på dehär att när man blir vuxen och skaffar egen familj så blir det dehär väljande att vart man ska när och alltid är de nån som blir besviken.. nåja, va kan man.. När charlie var nyfödd firade vi hos mina föräldrar, året efter det hos marcus mamma och förra året kände jag som nybliven tvåbarnsmamma att jag bara int orkar åka iväg så då var vi här hemma och min famo var hos oss, så nu är det väl mina föräldrars tur då tänkte vi. Har suttit och funderat på julklappar, iår är julklappsbudgeten ganska minimi, har funderat vad vi har hemma som jag skulle kunna göra nånting av, har mycky tyger och funderar på att sy vetekuddar till barnen i släkten, såna i roliga figurer.

Här är två enkla varianter.
Va tycker ni? Tror ni barn i ganska olika åldrar men typ under 6 åringar sku tycka om? Charlie fick en sånhän i nallemotiv till födelsedagspresent från dagis och tyckte om, men han tycker nu om det mästa.
Eller nån som har andra ideer på enkla billiga julklappar att t.ex. sy? :)

Dom vuxna får väl nånting ätbart och självgjort, kanske en burk inlagd röbeta? Eller syltad rödlök? De sku väl vara en idee, de håller ju iallafall och måst int ätas upp direkt. Tycker om dehär me julklappar, men de e ju så svårt! man sku villa hitta på saker som känns personliga och den som får tycker om och eftersom det är en hel bunt som man vill ge en klapp åt kan man inte ge nånting alltför dyrt..
Jag och marcus (eller jag) har väl bestämt att det blir sovrumstapeterna som är vår julklapp iår till varann,åt barnen tänkte vi också deras rum men det ser nog ut somatt vi inte hinner så långt tills dess, fick fart på renoveringen ren men så tog tiden slut igen när lätkän börja och vardagen rullar på utan en enda ledig dag, så dom får väl kanske varsin pulka, vi har nämligen bara en babypulka, Knappast lyckas jag hålla mej vid bara det men ska försöka, julklappar får dom nog endå och fast charlie iallafall tycker om paket har han int så stor skillnad vad dom innehåller eller så, han brukar bli glad oavsett och tycka öppnande är de bästa.


Nyår då? Börjar nästan vara stressad över att int ha nån plan :D fast det nästan är två månader dit. Iår känns det somatt jag vill fira ett barnfritt nyår, lite party party sku int skada! Nu har vi firat 3 barnvänliga nyår så nu är det nog dags för ett vuxennyår! Väntar bara på en inbjudan nånstans! ;D Tilomed barnvakterna har anmält sej frivilliga så nu sku vi ju borda!

Criss Cross Back Midi DrPlunge Scallop Lace Dress
Crepe SetPlunge Scallop Lace Dress
Funderar ren tilome på nyårsoutfit ;) Har ju absolut ingenting festlit i rätt storlek i skåpe, eller iallafall int nyårsfestlit! har ennu också lite problem me dedär att ja provar någo som sir fint ut å så står ja där å sir att nää såhär sir int en mamma ut... Nå hur sir en mamma ut? Vill ju int vara tråki heller, eller ha kläder menade för nån mycky äldre, för ja känner ju mej ung ennu och de e jag ju också! behöver en personli stylist! :D De ja kommi fram till iallafall e att figurnära ska de vara, enkelt me någo lite xtra detaljer, varken för mycky eller för lite, ska visa lite hud men int så att de faller ut delar av kroppen som int ska göra de :D Av domhär e faktist den tvådelade favoriten, me lite bling bling sku den bli rikit snygg!

4 kommentarer:

 1. Asos och missguided brukar ha fina klänningar som int e så jättedyra heller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska titta va dom har! :) fast dom skickar knappast hit...

   Radera
 2. Jätte snygga klänningar! 👌🏻 O snygg bloggdesign ☺️👍🏻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D ble lite snett i dedär collage bara men hitta någo online juttu å sen orka ja int strida 😅

   Radera