tisdag 2 februari 2016

svampfylld paprika

Dagens middag/morgondagens lunch blev svamp och maletköttfyllda paprikor.

Innehåll:
400g malet nötkött
lika mycky eller lite mera champigoner
1 tomat
en 15cm? lång squachbit
1 burk smetana
1 gul lök
vitlök efter smak (3 klyftor)
salt, peppar och lite tacokrydda

Hacka allt ganska fint, steka allt till en smet, in i paprikan, på med osten och in i ugnen på lite på 200 grader tills osten fått fin färg.

Dehär blev 4st paprikor, eller 8 halvor.

Som tillbehör serverades sallad och grynost.

Gott blev det och sådär passligt mättande, man blir mätt men int "ähky", nog p.g.a. saknanden av holhydrater vilka jag åtminståne inte saknade, saknar man kan man ju blanda ris i fyllningen eller som tillbehör. Perfekt! Försöker ju minimera kolhydraterna i min kost, men vill inte seja att jag karppar eller nånting eftersom mitt mål inte är nån ketos, dom kolhydraterna jag får i mej är endå bara dom vid middagen då vi har sån middag och dom portionerna blir också mindre och mindre helt automatiskt och ersätts med grönsaker, svamp, sallad.

Marcus tycker no att dehär eviga fotande är lite löjlit och tyckte att fota nu min mat också, men herrn själv sku då int vara på bild! :D


2 kommentarer:

  1. Måst lite "hjälpa" dej :D om man karppae byter man ut kolhydraterna mot fett, o för att kroppen ska gå i ketos ska kolhydraterna vara max 20/dag, då kan man int ens äta mjölkprodukter. GI e kanske mera de du äter, bra o långsamma kolhydrater ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De va lixom de ja mena, folk talar om att dom karppar direkt som dom skär ner på kolhydratena.. Sådär i talspråk... Ja mena väl mer att ja int försöker vara utan eller har nån speciell diet utan byter bara ut ti bättre alternativ :)

      Radera