söndag 1 december 2013

2mån 1vecka

Haloij! Charlie här! Idag hade jag 2 mån och 1 veckas födelsedag och jag är redan så duktig så sejer mamma och pappa iallafall. Just nu håller jag på att lära mej massor av nytt.

Dehär går mina dagar ut på:

  • För det mästa sover jag, oftast på mamma, där är det skönast, ibland blir det lite svettigt men då sparkar jag lite och viftar så mamma vet att svänga mej lite så det blir svalare.
  • När jag är vaken tycker jag om att umgås med mamma och pappa, jag älskar ögonkontakt och ju hörge och pipigare röst mamma och pappa prtar med ju roligare tycker jag dom låter.
  • Får jag inte mat direkt som jag piper till brukar jag bli ganska arg, då kan jag skrika till ordentligt, men jag gråter sällan, ropar till mer bara att "hej mamma hit me tisun".
  • Jag har börjat förstå mej på babygymmet, förut förstod jag inte alls varför jag blev lagd där under men nu har jag märkt att där hänger färggranna leksaker, slår man på dom rör dom dessutom på sej och låter.
  • På mornarna brukar jag väcka mamma med att prata och sparka mamma i magen, när hon sen vaknar skrattar jag åt henne.
  • Lägger man mej på mage känner jag mej lite som en skölpada som är opponer, en stund är jag nöjd och lyfter på huvet men sen tröttnar jag och börjar sprattla med armar och ben somom jag skulle simma grodsim.
  • Jag älskar att bada, jag förstår bara inte varför jag inte får dricka vattnet, jag brukar försöka vända på huvet och sörpla i mej vatten men mamma tycker inte det är en bra idee.
  • Jag håller på att lära mej att greppa saker, jag har redan några veckor imistag tagit i tutten och slängt runt den men nu börjar jag få mer kontroll över mina armar, idag satt pappa tuttflaskan i mina händer och jag låg i hans famn och drack helt själv, mamma har försökt lära mej att hålla i en skallra och det går nog bättre och bättre men det kräver mycket träning.
  • Jag börjar bli så stor pojke att jag inte somnar sådär bara hur somhälst, jag brukar ge som täcken åt mamma att nu vill jag att on ska sjunga natisång med att gnugga mej i ögonen, då tar hon mej på bröstet och ligga och sjunger gud som haver, blinka lilla stjärna och tuiki tuiki tähtönen, det är mina favoriter just nu när det gäller att sova, annars är sotarmurre och prestens lilla kråka ganska bra.
  • Jag tycker inte om att ligga, hälst vill jag sitta eller stå, ligger jag lyfter jag huvet och skuldrorna lite och visar att jag vill upp, tar man i mina händer kan jag ställa upp mej själv bara jag får stöd för jag har ingen balans ennu. Nu tycker jag ståndet har blivit lite tråkigt också så när jag kommit upp och stå viftar jag med armarna och böjer opp och ner på knäna så mamma och pappa förstår att jag vill hoppa, väntar tills jag får börja hoppa i hoppgunga.

Dehär är jag just nu, mamma och pappa har tagit massor av bilder på mej så ibland blir jag riktigt trött på dom, då suckar jag och skrattar inte alls fast dom försöker få mej att skratta, istället drar jag hakan bakåt så min dubbelhaka kommer fram och ser lite misstänksamt och i kors på dom, ibland är dom lite konstiga domdär mina föräldrar...

2 kommentarer:

  1. Duktiga Charlie! :)
    tänk hur fort dom lär sig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. mm-m! snart cyklar han å springer i skogana å plutar i dik ren....

      Radera