tisdag 10 december 2013

Dop

Charlie Caj Emil Willberg blev hela namnet på vår fina pojk. :)

Det blev ett jättelyckat dop! Vi var jättenöjda över hur presten pratade, inte alls såndänt som ingen endå förstår nånting av utan riktigt "mänskligt", hon berättade lite om dopet och om varför dopklänningen ser ut som den gör sen pratade hon lite om att bli förälder och då kändes det nästan somom hon läst våra tankar för det slog precis på rätt, om att man lär sej en helt ny sorts kärlek och att man lär sej vad rädsla och oro betyder. Dessutom frågade hon av oss föräldrar vad vi gett till namn och av oss och gudföräldrarna om vi vill delta i att ge den kristna fostran, helt nytt för mej men en fin grej. Det jag var glad över var att hon inte pratade om det med att "renas från synder" på samma sätt som jag nångång hört utan svängde det till nånting fint, kommer inte ihåg hur hon sa men man fick inte tanken att han skulle ha hunnit synda fast han är så liten.

Charlie var vaken hela dopet men var så duktig, satt i gumors famn och tittade omkring sej och gäspade stort lite ibland. när han fick vatten på huvet snyrppade han bara lite på näsan men inte ett ljud släppte han från sej.

Lite extra fint gjorde Denise och Emil det hela som sjöng och spelade piano, vi hade ju valt Tänk att livet landat just här som sång och medan dom uppträdde med den grät nog halva släkten, det var så fint, hade själv övat på förhand att inte gråta med att lyssna sönder låten men sen när jag tog en titt på släkten och såg hur alla satt med näsdukar var nog tårarna nära :P

Efter själva dopet var det dopkaffe på kafe ankaret, vi rymdes just och just in alla 50 pers, vi valde att ha ett stort dop då vi ses alla släktingar så sällan, inte föratt det nu blev så mycket att umgås där heller, men pappa/mofa hann iallafall gå runt med charlie till alla borden så alla fick hälsa på honom och det var ju det viktigaste.

Kakorna hade jag så stressat över om dom räcker men det blev ju massor över och som tur tycktes dom vara i allas smak också för det var många som berömde speciellt dopkakan som var en cokladfylltårta, den var ganska mäktig men då räkte det ju med en mindre bit, nog därför som det blev kvar så mycket, hade inte räknat med att den skulle vara så mäktig fast det var choklad rakt igenom.

Har inte själv bilder men lär nog få av mamma som fotade, här är några bilder stulna av sandra och jessi.

välsignelsen (ser ju själv riktigt gravid ut :S skyller på klänningens volang ;) )

Charlie i gumor/mosters famn

Vatten på huvet.

Charlie på dopkaffe med denise, famo hade stickat en så fin väst men den var ylle så mot slutet fick vi ta bort den då det blev lite svettigt, men han var endå fin i sin vita skjorta och röda fluga, en riktig gubbe :) Undrar nog om han är lite extra söt eller om alla tycker att sitt eget barn är det, väljer att tycka att han är lite extra söt :P

När vi kom hem slocknade han direkt och sov som en stock så mamma och pappa riktigt fick ta det lugnt och titta på tv.

Tillsist lite godsaker, här två av chokladkakorna och pralinerna som blivit en favorit för mej, enkla att laga och goda, provade nu att smaksätta dom med mintchoklad och vana tallin så det blev en lite "vuxnare" starkare smak på dom. Ibland är det dålit med sandras fotande, alla små skönhetsfel på kakorna synns ju! men dom skulle ju endå bli mos i magen och ganska slät blev ju endå frostingen :)

2 kommentarer:

  1. ja såg nog o ganska gravid ut i min klänning :/ :D de tar väl en tid innan magen lägger sig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De gör ju no de :) nu e den väl ennu nån då borta :)

      Radera