onsdag 28 oktober 2015

Fananamma

Jahha? Va har ja gett mej in på nu då?

Första träffen var på måndag och det lät riktigt bra, pt i grupp kan man väl kalla det. Vi är en liten grupp på 6 personer, alla i ganska olika skeden i livet och olika åldrar, yngst är ju jag som vanligt och den älsta var väl lite på 60 och så allt där emellan. Det vi alla hade gemensamt var att vi vill bli hälsosamma, pigga och starka med en viktnedgång som bonus. Jag var den enda som var såhär nyförlöst så vi skulle väl lite vara försiktiga med magträningen ennu när det gäller mej och lite gå igenom det men annars var vi flera som ville bli mer energiska mammor. Vi blev vägda med en såndän våg som får alla möjliga siffror och på sista träffen om 6 veckor vägs vi pånytt, däremellan ska vi undvika vågar så mycky som möjligt eftersom det int är kilona som är viktiga utan fettprosenten, vätskeprosenten och muskelmassan. För min del ska fettprosenten rejält ner, vätskan rejält upp och muskelmassan sa hon att man alltid kan jobba på. Ska bli spännande att se sen i slutet hur stor förändring det blev!

Enligt deras program gör maten 60% och träningen 40% av jobbet vilket låter riktigt förnuftigt. Vi ska varge dag ha nån slags träning men det betyder ju inte att vi ska gå ett tungt pass varge dag utan blandat muskelträning, konditionsträning och "återhämtningsträning" som är ett nytt tänk för mej men som låter bra. Vi kan alltså planera att på måndag köra ett cirkelpass med muskelträning, tisdag med muskelvärk gå en halv timmes rask promenad för återhämtning och igen onsdag t.ex. ett dansinspirerat pass, som exempel. Dom har också planerat sina timmar så att man ska kunna gå på 2 pass på samma kväll alltså jobbar man med olika muskelgrupper eller att det t.ex. först är ett fartfyllt tungt cirkelpass och sen ett pilatesinspirerat i simhallens värme som igen är mer avslappnande och stretchigt.

Varge vecka får vi en matutmaning, veckans utmaning är att rensa bort allt socker, alkohol och bröd (om det inte nån enstaka gång råkar vara hembakt utan socker och med grövre mjöl) från kosten och dehär ska sen fortsätta i alla 6 veckor. Med att man ska plocka bort sockter menas absolut ingen kolhydratfri kost utan sånhäna onödiga tillsatta socker, sen fick vi självklart gärna se lite över kolhydraterna för övrigt att vi väljer t.ex. rotfrukter framför pasta eller fullkornspasta farmför helt vit pasta, mörkt ris framför ljust o.s.v. Mjölkprodukter som yoghurt, kvarg ska vi kolla att inte har mer än 3-4g socker. Alkoholen kommer ju int vara nåt problem för mej, har ju endå varit alkoholfri nästan till 100% nu under snart 3 år iåmed graviditeter och amning, bröd äter jag int så ofta hellre då fröknäcke och det är ju okey, dehär me sockre vet jag att ja är väldigt sockerberoende men dehär är nånting jag ser som en utmaning nu att verkligen inte stoppa i mej nåt socker!

Som hemläxa ska vi tänka efter och skriva ner ordentligt vart vi vill komma, vad vi har för resurser och hinder. Det som också var veckans tema på träffen.

Ikväll blir det ett shape IT pass vilket är ett mag, rygg och rump pass, det är en annan som drar det passet än hon som håller gruppen så måste bara komma ihåg att seja om domdär magövningarna så jag får alternativ då det är såna övningar jag inte ska göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar