fredag 29 maj 2015

vi får börja akta oss!

Har disskuterat med dagistanterna om Charlies utveckling, han är just nu mitt i nån slags utvecklingsspurt, han snappar upp vartenda ord han hör och följer med och tar efter allt han ser både bra och dåliga saker. Han har också gått från ensamleken till att vara mitt bland alla dom större barnen och hänger också med i lekarna vad jag förstått. Igår chokerade han riktigt mej, när vi skulle seja hejdå på dagis sa han turvis åt alla barn hejdå, namnet på barnet och hejdå, tänkte tappa hakan då han visste allas namn och allt gick rätt! Han lär sej varge dag många nya ord och kan så gott som utan problem göra sej förstådd över vad han vill. han berättar långa radiramsor som är mer och mindre förståeliga och vi får också veta en hel del vad som händer på dagis, t.ex. har tanterna sakt aija baija, han har ätit soppa, varit till skogen, gungat, om man frågar vad han gjort på dagis. Nånting jag tycker är så sött är att han har börjat seja att pappa busar om han t.ex. kittlar eller nånting, jaa när han faktist busar med honom kommer han och berättar att pappa busar, för övrigt kommer det mycket 2 ords meingar.
Han bryr sej också mycket om andra, igår när jag hämtade honom från dagis var det en flicka som sprang mot gungorna och charlie stod och ropade flickans namn och stanna, han har ju själv blivit under gungan och vet att det tar sjukt. Förståndig är han också på det viset att han förstår vad som är farligt, på parkeringar sejer han akta om en bil startar och vet att man måste hålla handen, visst, blir han riktigt ivrig och ser t.ex. en motorcykel (som är favoriten just nu, mopo, siin (grävmaskin) och lass (lastbil) är favoriterna) glömmer han ju självklart bort sej men sådär normalt vet han jätte bra.

Mammas och pappas ögonsten <3

Hemma på gården är det endå ett vaktande, en plats som är säker men endå farlig, han är ju så snabb, vänder man ryggen till i 5 sekunder är han utom synhåll då han kommit på att han skall göra nånting, det jag är mäst rädd för är väl dikena som är ganska djupa, grannarnas pool och vägen, vedhögarna ska han väl hälst inte heller bli under, det finns ju så mycket roligt att undersöka.

1 kommentar: