torsdag 7 maj 2015

nytt bord

Idag fick vi hem vårt "nya" bord, det blev faktist bättre än vad jag trodde det skulle bli, precis rätt storlek och det känns iallafall för mej sådär hemma, tydligen hadd de bara blivi lite miss i kommunikationen mellan mej och marcus när det gäller dehär matbordsgrejen.. när vi redan reserverat det och kommit överens allt sejer han att jaa int tycker han nu egentligen om pinnstolar... Men men, de va ju lite sent, men vi får väl si då hur vi kommer överens om matsalsbordet, själv sku jag ju villa ha likadant men dubbelt större där så det sku bli sammanhängande men vi får väl se :)
Ofta har vi ganska samma stil med marcus men just med möbler tycker han om mer snirklar och mörkt trä medan jag tycker mer om enkelhet och skandinavisk design.

Bordet och stolarna är tillverkade i Helsingfors på 60 talet, desstomer har jag inte hunnit se på stämplarna. Ska de målas eller int har vi ennu inte bestämt, den tanken får ligga och mogna ennu lite, vad tycker ni? Är det att förstöra möbler som annars är i bra orginalskick?

Första middagen med maten på bordet blev "hawaipaj" skink och ost paj med ananas och aura mums! charlie var direkt och tjuvstarta med salladen :P

För övrigt har vi haft en hemmadag, Charlie var hela dagen lite hängig men trodde det var föratt han kom lite sent i säng igår, men tydligen är han lite flunssig, efter mellanmålet for vi ut och så och plantera och fixa i lusthuset och plötsligt var han riktigt ynklig så jag hämtade en hög med böcker och lite mjölk och vi läste under filten i lusthus soffan, länge tog de int och han somna och blev brännhet, nåja, 39.5 graders feber hade han ju, stackarn, så vi tog en dagsvila nr.2 där i lusthuset och for sen in och titta på saltkråkan och laga middag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar