fredag 1 maj 2015

1 maj

Då börjar 1 maj vara slut snart, en dag som började med en bitter gravidhormonkvinna här i huset men som vände om till bra bara vi kom ut på eftermiddagen.

Morgonen började klo.6, puuust, och på morgonschema stod munkbak, det var iallafall inte bara hormonerna som var på snurr på mej utan fick bara så mycky som oljan i gång så var jag svimfärdig tilome liggandes med benen i luften, hela vänster sida av ryggen krampade dessutom. jätte obehagligt och jag märkte på Charlie att han blev riktigt till sej och kom och dra i mej och sa mamma opp. marcus fick iallafall ta över munkbaket, Marcus som annars inte står i köket om inte jag är på jobb och charlie ska ha mat, oljan hade jag inte ens hunnit få till passlig värme så det slutade i 50st svarta munkar som var degiga i mitten... Nå hälsosammare för oss, nu behöver vi inte klämma i oss så många vi orkar.

eftermiddagen spenderades iallafall ute och då höjdes humöret också.

Vi tar det lite bakfram här nu, middag blev det i lusthuset, vi bjöd över grannen på dagen efter trädtalko middag, grillat såklart och jättegott då man fick äta ute!

Somrig sallad med gräslök och redisor.

Hade lyxat till det med en cider, denhär var faktist god, söt såklart, som allt annat alkoholfritt (hur kan det vara så svårt att göra nånting mer torrt eller syrligt som är alkoholfritt?) men den smakade svarta vinbär och var jättegod.



Charlie åt för en gångs skull med stor aptit, det var nog roligt när vi var ute.

Mor och son.



Vi planterade jordgubbsland, iår blir det väl inte ennu nån skörd att skryta med men nästa år hoppas vi på många goda gubbar! Vi bestämde oss för att när vi en gång gör gör vi ordentligt så grävde bort all stenig grusig gjord och fyllde på med kompost och trädgårdsmylla blandat så hoppas vi att dom skall trivas.

Dom som inte rymdes i "huvulandet" fick bosätta sej här.

Vi planterade gräslök med charlie och han tyckte att det var lite roligt att man fick smaka på blomman, bara han int nu lärt sej att smaka på vilka blommor somhälst...

Här har vi "slagfältet" om jag räknade rätt försvann 8 st björkar och en stor gren från stora trädet så nu har vi rikligt med morgonsol, nu står marcus och trampar och väntar på att jag skall komma med och bära kvistar till grannens lite försenade hemliga (det är ju brännförbud) majbrasa.

Kissorna njuter av våren dom också.

Det var det såhär långt. Nu ska jag ta tag i mej och gå ut och fortsätta en stund då, sen är vi förtjänta en stund i soffan och så får vi hoppas på en lite senare väckning imorgon, annars går det jättebra att fortsätta slumra och dra sej närmare en timme medan charlie pysslar på i sovrummet och läser böcker och leker med småbilar men idag kom han med ett luktande paket i näsan på mej och meddelade att kakka så då var det bara att stiga upp, tänk att det förut varit så svårt att stiga upp på mornarna, nu går det faktist mycky bättre, fast man är trött så går det ju för man måste, man kan lixom int skjuta upp på det och visst får man ju så mycky gjort under domdär timmarna man vaknar tidigare, endå önskar jag en sovmorgon till 8 imorgon! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar