onsdag 20 augusti 2014

Polttarit

har varit en sväng till borgå och fira Nannus polttarit här emellan om nån undrat över tystnaden.


På lördag morgon samlades vi på nickby taxistation och inväntade blivande bruden som blev bortrövad hemifrån och ditkörd med traktor.


"dehär e ju int alls min stil" fick vi höra när hon klev ur traktorn. :D
Blivande mannen hade fått direktiv om i hurdana kläder hon ska ha på sej när hon åker och ett brev fick hon kvällen före med vad hon ska packa med sej, allt från vessapapper, kläder till lite olika random tillfällen, visp m.m.


Här visar hon upp vad hon packat med sej efter att hon fått byta om. En sten stod på listan, då hade vi inte tänkt oss en riktigt så liten sten men den räckte bra till endå :P

Därifrån bar det av mot helsingfors var vi hade bokat förmiddagen på en make up bar, vi blev alltså alla mejkade, hade med lite sallader och skumppa och sånt snacks och umgicks där några timmar.
Stället såg lite hurrja ut, eller snarare dom som arbetade där, en av dom var så opererad i ansiktet att man knappt såg att det var ett ansikte, enorma läppar och 15cm klackar, nåja, dom var kunniga och fina blev vi alla :)

Vackra bruden färdigmejkkad. :)


Hela jenget.

Sen gick vi ner till stranden var hon fick sin egentliga outfit, marthaförkläde, bride to be band och tiara.

Här fick stenen sin betydelse, Alla ex pojkvänner fick sitt namn på stenen, nu tillhör ju dehär pater också den kategorin som varit tillsammans sen så unga att stenens lillhet gjorde ingenting, det fick bra plats :P

Stenen och exen kastades i havet.

Brudens huvuduppgift förbereds, Nannu är en sån som tycker om och är duktig på att baka så muffins blev perfekt för henne att sälja. Tyvärr var dom lite fraktskadade...


Första muffinsen såld! Eller ja.. denhär damen gav bara pengen och nöjde sej utan muffins...


Dehär jenget var iallafall muffinshungriga.


Vi träffade på en annan polttarigrupp som hade 90-tals tema.


När vi tyckte det var färdigsålt satt vi ner oss i esplanadsparken och åt upp resterna.



Efter det var det mat på amarillo, undertiden fick bruden svara på frågor om brudgummen som vi tidigare haft honom att svara på, så såg vi sen hur lika dom svarat och det mesta var helt rätt.

Efter maten satt vi på en bar som själv bryggde sin egen öl och cider, dehär är en tranbärscider, jättegod i min smak. :)

Sen var alla så trötta och mätta att vi tog våra bussar och tåg och åkte hem. En jätteträvlig dag blev det! :)










2 kommentarer:

  1. jeeeeeee så kiva!! å ännu roligare när ni var med! <3 du får gärna skicka bilder åt mig så ja får framkallat ett polttarialbum :) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. de va kiva att få vara me :) ja kan no skicka bilder men framkalla int någo ennu! ;)

      Radera