söndag 15 juni 2014

Postroddshelg

Dethär veckoslutet har det varit postrodd här i eckerö, för dom som inte vet är det sådär kort fattat en tevling för att hedra postroddrna som går ut på vad dom då gjorde, rodde över till sverige med posten, dom tävlanden bedöms för, kläder, båt och färd (alltså hur snabbt det går), om ja nu int minns helt fel.

Iallafall, på lördag sku starten ha gått på morgon men det blåste för mycket (22m/s) så den blev flyttad till söndag morgon. Marcus var reserv i ett lag och han hade turen att få åka med så det var ju riktigt roligt för en upplevelse är det säkert! Var nog lite smått avundsjuk ;P

Efter rodden ordnas det postroddsdans på käringsund men iår blev det ju att börja med dans. Jag hade egentligen inga planer på att åka men så var vi på dagen till bodegan och äta och det var så trevligt så jag fick lust att följa med, som tur har vi snälla grannar som flera gånger erbjudit sej att ta hand om charlie så vi får göra nånting så nu frågade jag om dom kunde se efter honom lite och de kunde dom så jag nattade honom där och så hade han bara sovit tills vi sen kom tillbax så det var ju perfekt!


Såhär såg jag ut på dansen. Lyckades tilomed få marcus med och dansa en dans :) Sku nog vara roligt att kunna dansa påriktigt!

Laget Marcus var med i, förberedelser. Dom har en av dom minsta båtarna och har därför inga chanser att vinna i snabbhet utan för dom är det nog bara en roligt grej, och tävla med kompislaget med en nästan identisk båt är ju roligt!

Skeppohoj nu kastar vi loss!



Konkurrenterna, kan ju avslöja att laget marcus var med i blev 3:dje sist, från början var det nånting på 40 båtar med men vet inte i slutendan hur många som deltog när det blev uppskjutet. Men dom vann alltså dom dom ville vinna iallafall ;P


Marcus till höger och flickorna på alpiggen längst fram.

Väntan på start.

Och så smälld kanonerna och tävlingen startade.

Och snart var dom bara små prickar, när vi kom hem såg man från gården små vita prickar på sjön, antar att det var seglena som syntes där ute :)

Om det igår blåste för mycket kan man inte seja det om idag, dom hade fått ro största delen av vägen men i slutet fick dom vila sej och segla en bit, 6 timmar och 24minuter hade dom som tid om jag inte minns fel men många minuter fel är det nog inte :)

Tycker så om sånhäna traditioner och jättefint att det lever vidare och att också vår generation orkar fortsätta, mycket tycks falla bort just vi den här generationen men tydligen inte postrodden!

Vad har jag och charlie sysslat med under dagen då? Int så mycky, tagit en 3 timmars tupplur, lekt och varit ute.


En liten cykeltur tog vi


Sen blev vi i skuggan och svalka oss lite och smaka på kottar och pinnar :)

Nu hoppas vi på att få hem pappsen snart så vi får höra om rodden lite mer :)


1 kommentar: