tisdag 8 april 2014

Halvårsgranskning

Idag hade vi halvårsgranskning med både rådgivning och läkare. Först vägning oc mätning inne hos rådgivningstanten, lite bättre växt denhär gången men ennu igen lite på gränsen till att dom skulle vara nöjda, 7900g 69cm stod det på nu iallafall :) Hon frågade lite allt möjligt om utvecklingen och hurdan han är nu och konstaterade att han är ovanligt tidig med allt, så tidig att de kanske inte är så bra tyckte hon, han är lixom fysiskt långt före reflexerna alltså kan inte kroppen ennu ta i sej om han faller, hon föreslo också att vi skulle skaffa hjälm åt honom eftersom han så mycket nu stiger upp och sen bara släpper taget och faller som en trasdocka. När vi pratade där fick hon också konstaterat att han var en ganska livlig sort, så tydligen är det inte bara jag som inbillat att han är lite mer i farten.

Så in till läkaren som denhär gången var en jättetrevlig och pratglad sådan, en studerande hade han också med sej så Charlie blev undersökt två gånger. Också här fick vi höra att han är tidig och mycket livlig. Allt var bra och läkaren sa att han är en A bebis. :)

Lite bilder från senaste veckan:
Pappa hjälper till att gå med gåvagnen :)

Provning av nya haalarn


Efter rådgivningen var vi på loppis var vi hittade riktigt bra med grejer, bland annat två pussel som han genast började undersöka, bitarna kommer ju såklart bara bort ennu en lång tid men dom är ju intressanta att undersöka iallafall :)

6 kommentarer:

  1. Ni tyx ha lite annan ordning på era granskningar på åland än va vi har här :) jestas ungen går ju redan! Nuu tycker ja han ska slow down a little bit :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. e de så? :) int går han nu rikit ennu andå :D Men jo han får no börja ta de lite lugnt! :P

      Radera
  2. heh jo vi har ingen läkare vid halv år :) utan vid 4 och 8 mån. Tycker han växer fint och är så duktig! alla e så olika! Samma mått som Adéle vid halft år om ja minns rätt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här va de vi 6 veckor och sen 6 mån :) tror nästan de e lite de faktist att där i början fot kurvan opp å nu ha den lixom fari ner ti ursprungliga kurvan så ont vet ja väför dom ska haka opp sej på de.. Nu ska vi iallafall på en extra vägning å mätning...

      Radera
  3. Snabba tag ;) Undrar bara hur bra det är fö hans lilla kropp.. egentligen.. å hur fiffig en så liten är.. hoppas han inte kommer stöta sej allt för mycket..

    SvaraRadera
    Svar
    1. de e nog verkligen snabba tag.. vill tro att kroppen vet vad den är färdig för, han har alltid varit väldigt stadig annars också och t.ex. huvet behövde vi inte stöda många veckor så höll han de helt själv, men man vet ju int, vissa sejer ju att dom kan bli hjulbenta men andra sejer att de bara är vad dom sa förr.. sen kan man ju int heller förbjuda honom från att röra sej, se efter får vi nog göra hela tiden och faktist vara brevi hela tiden för han förstår inte alls att man t.ex. int kan släppa taget mittiallt eller int kan ställa sej upp mot vasomhälst.

      Radera