torsdag 3 juli 2014

utfärd

Igår var som jag trodde var enda lediga dagen denhär veckan, idag visade det sej att jag kommit ihåg lite fel och börjar semestern ren imorgon :P Iallafall, vi var på en liten loppis/turist runda.

Nu far vi selfies, Marcus var inte heeelt med.. :P

Vi började på jan karlsgården där dom har hantverksdagar varge onsdag, var väl inte sådär jätteintressant men vi åt iallafall lunch där.

Charlie var så duktig hela dagen, jag vet ju att han inte tycker om att sitta stilla i kärran men han var så duktig, fick se på hästar och hundar och prata med tanter och gubbar som han som vanligt charmade. Hästarna var förresten lika bra som alla andra djur, han drog in så¨mycket luft han bara kunde och höll andan varefter det kom ett glädjetjut, så roliga var dom :P

Andra planerade stoppet var uffes antik och kuriosa i hulta, ett favoritloppis, där finns massor med påriktigt gamla grejer, tror att priserna är ganska korrekta och han kan ofta berätta nån story om grejerna. Mycket gamla verktyg, köksredskap, porslin, glas, tavlor, plåtburkar, jaa lite vadsomhälst kan man hitta, mäst gamla bruksföremål.



Charlie fick en gammal kappsäck, ovanligt stadig för att vara så gammal, dit fick hans mjukisar flytta in. 5€ fick vi ge för den och han tycks tycka att den är rolig. 
Marcus fynd, en gammal fungerande kikare, 7€ fick han ge för den.

Sen blev det att fara lite runt på mindre loppisar.

I ett garage hittade jag domhär tavlorna för 1€ styck, tycker så om domhär "gamla blomböcker" stils grejerna, finns såna tapeter också som är såå fina!

En sväng var vi till famo och fafa också, stannade på vägen och köpte med glass som vi sen åt där. På hemvägen körde vi efter en bil med släp, bilen svängde av vägen och släpet fortsatte, kan ju seja att vi blev lite till oss! Tur så hann vi bromsa och släpet åkte in i vägräcket och fastnade där, gubben som körde bilen släpet lossnade för verkade ju int så lite nolo, snabbt tog han släpet och rullade iväg det.

En solig och bra dag hade vi iallafall och alla fick vi oss ett litet fynd! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar