onsdag 23 juli 2014

vad happenar de?

Tystnaden här tyder på bra väder helt klart, vem vill sitta inne framför datorn när det är 30? grader varmt, vi har ingen mätare men har hört nånting om 29 nån dag och alla dagar är ju lika svettiga, hälst sku man bara lägga sej på stranden i skuggan och dricka isvatten!

Va ha vi gjort då?

lördag kom marcus mamma med sambo hit, vi var till käringsund på pizza, glass och lite sim, charlie fick fara ut med famo och doppa sej och det var roligt de!

Stranden är nog av Charlies favoritplatser! Tyvärr lär det ha kommit alger på många ställen :(

Söndag åkte vi iväg på kanalkalas till lemströms kanal och på sjödagarna i sjökvarteret, Charlie fick lite alfonskläder både till i höst och en skön mjuk shortsdräkt nu till varma dagarna, annat fyndade vi inte. Efteråt åt vi middag på äventyrsgolfen, har förut inte haft en så bra bild av deras mat, eller som perus terassmat men nu var den super! Två av oss tog varmrökt lax med nypotatis och skagenröra och dom 2 andra hamburgare och oij vad gott! Troligen den godaste saftigaste laxen jag ätit och marcus jämförde hamburgaren med fryysarinranta burgarn (fast fryysarn vann nog ennu) så den måst ha varit bra. På kvällen stekte marcus mamma muursteksplättar åt oss som vi åt med grädde pch jordgubbar i lusthuset.

Måndag var det igen bara vi 3, vi skulle laga extra god middag så vi köpte nötkött som sku stekas och bea och nypotatis till, nåja, de blev bea och nypotatis, vet att inte köpa den billigaste yttrefileebiten nästa gång, extra segt tuggummi blev det och man bara inte kunde äta det.. Vet inte om jag gjorde nåt fel eller om det bara var dåligt kött, stekte det som rumstempererat och sen var dom ennu i ugnen men nej..

Det såg ju bra ut iallafall...

Idag var vi till växthuset för att hitta en present och kom hem med några bärbuskar och perennblommor åt oss själva också, efter det blev det ett mysigt födelsedagskaffe ute på gräsmattan, tänk vad bra det kan bli bara för att det inte råkar finnas utemöbler och alla sitter hullerom buller i gräset på filtar, (tack sofia det var supermysit!) När vi kom hem blev det ennu busknergrävande, nån dag ska vi ennu flytta två st. vinbärsbuskar så alla är samlade i "bärtädgården" just nu är buskanra små och dåligt skötta men vi ska försöka ta bättre hamd om dom från och med nu.

Årets första hallon var också mogna idag! MUMS! Imorgon skall charlie få smaka på hallon :)

På kvällarna har jag intagit plats i lusthuset under en filt med tidningar, så avslappnande att jag fått väckas några gånger och blivit ombedd att komma in och sova ;P

Imorgon skall vi hoppa med charlie i grannarnas pool och på fredag skall jag och marcus troligen på tumis ut och äta fint. Och just det! Imorgon kommer systra mi till oss också! Tycker att vi bara slappar och inte gör nånting men varge dag gör vi ju nog nånting, om inte nånting nämnvärt har vi endå lyckats flytta nån buske eller fixa nånting annat smått här hemma, börjar känna me riktigt hemma nu med dehär hela familjen hemma grejen, fast tyvärr är det goda snart slut när marcus igen åker på jobb, borde nog utnyttja situationen lite mer ochpassa på att ta lite fler sovmornar! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar