lördag 26 juli 2014

tumistid

Igår lämnade vi över Charlie på andra sidan staketet och åkte in till stan för lite mat och tid för varann, vi hade en riktigt bra dag/kväll, började med mat på indigo och så gick vi lite runt på stan i butiker, träffade på min farbror med fru och tog en kall med dom på en terass, sen flyttade vi oss och piknika i stadshusbacken, klo. 12.30 for bussen tillbax hemåt.

Charlie hade också varit snäll och haft många lekkompisar där hos grannarna, fått simma i poolen och haft det bra. En envis och bestämd pojke fick vi höra att vi har och det stämmer nog bra, har han bestämt sej för nånting ger han sej inte före han lyckats.

Dom traditionella se nöjd ut framför maten bilderna :P

Till förätt delade vi på en "smårätt" lixom en stor förrätt, vitlöksstekt surbröd med mozzarella och en tomat/lök röra, jättegott! Vi var bara så hungriga att vi glömde ta bild :P Till varmrätt blev det burgare, länge sen jag senast valt en burgare när vi varit och äta, försöker välja nånting annat än dedär "lätta valet" oftast men ibland kan de ju vara gott.
Till efterrätt blev det årets största glassboll som vi tog med till stadshusbacken och satt där i skuggan under ett träd och äta, vi var bara så mätta att marcus fick halva min glass och tilome han som har bottenlös mage sa efter det att nu ryms det ingenting mer.

Jag påväg till bussen, på natten blev det lite kyligt så fick ta på mej tröjan, eller kyligt och kyligt, 24 grader visade termometern :D Men gemfört med dagens 28 grader i skuggan var det lite kyligt, hörde genom staketet att ett av housbanden på rockoff sa att det var som att komma till karibien att komma till åland att så fint och varmt var det, kanske åland är östersjöns egna lilla karibien? :)

Vi gick lite i butiker var vi hittade en jättetrevlig bok om självförsörjning, där kan man läsa allt om matträdgården som är värt att veta, allt från gödsling och beskärning till skörd till jordlära till tillvaratagning och förvaring, den är skriven så att det passar åt alla också vare sej man har en balkong eller en stor gård man kan odla på, så har den så fina bilder också. :) Ett fynd helt klart! Som sagt träffade vi ju på farbror med fru sen och satt hela kvällen och drack rödvin och åt choklad och vinbär där. 

Nu är batterierna laddade igen :) Måst nog ennu en gång seja att nu har vi tur som har så bra kontakt med våra grannar att man kan (och dom vill) föra charlie dit nu och då, när man inte annars har nära släkt i närheten är det en stor lättnad.

Ikväll blir det bastubad med kusinfamiljer och famo varefter vi ska vara "tonårsvakter" och se att det inte går för villt till bakom staketet över natten :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar