torsdag 15 maj 2014

rådgivning

På måndag var det rådgivning, nån slags extra besök för att kolla tillväxten.. Nu var dom iallafall nöjda med hur han vuxit så det var ju skönt! :) 72cm och 8300g om jag minns rätt, hon hade glömt att skriva upp i kortet men vad det står annat är God tillväxt, Äter bra gröt + vanlig mat. Vill ej ha flaska, ammas, börjat bitas. Hasar sej fram, ställer sej upp, går runt bordet, längs med möbler. Sover bra. Har nästan pincettgrepp. Och det är väl ganska hur vi har det nu här hemma. En aktiv nyfiken liten 7,5 månaders herreman.

Nu börjar han ha lite huvet med i sitt stående också och försöker sätta ner sej försiktigt men ibland ger balansen efter såklart. Nånting han börjat med riktigt i dagarna är att när han glömmer att han inte kan stå utan stöd faller han inte direkt utan först sen när han själv märker att han faktist står utan stöd. På knäna står han ganska stadigt utan stöd också och ofta ser man bara rumpan när han gräver i sin leksakslåda. Kryper gör han mer än tidigare också men ennu också bara då det är enklare att krypa än åla alltså på mattor eller gräset t.ex.

I matväg är gurka favoriten, att sitta och knapra på sin egen gurkbit är det bästa som finns! Visst är annan fingermat också pop men gurka är favoriten, säkert skönt för gommarna om det kliar med kall gurka.

Väldigt mycket närhet och uppmärksamhet vill han ha ennu också men har försökt att inte helatiden göra som han vill om jag t.ex. diskar så kan han nog en stund sitta i gåstolen eller matstolen fast han lite gnäller, man hör ju att är det dedär ge mej uppmärksamhet gnället eller om han påriktigt är lässen. Annars är han ganska nöjd över att få sitta med vid köksbänken och undersöka sin egen slev om jag på dgaarna gör en sallad åt mej eller nånting.

Dedär med drickande är väl vårt största projekt just nu, alltid är det ju nånting som krotar nu är det det.. Flaskan tar han inte mer överhuvudtaget, pipmugg tycker han heller inte om, bröstet tag han påkvällarna och morgonen i sängen, det som gått bäst just nu är att dricka från glas, men det är ju så förfärligt långsamt att både hans och mitt tålamod tar slut. Men vifår fortsätta öva bara, dricka måst man ju. :)

De var väl det. :)

6 kommentarer:

  1. Har ni prövat med sportflaska? Sen finns det pipmuggar med längre pip, om du förstår vad jag menar. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sportflaska e prövat och en annan variant av pipmugg med lixon rund pip.. Försöker hitta en mugg med sugrör om en sån sku duga för pipmuggen suger han på men när man sen kippar på den går de int mer..

      Radera
    2. Du har just beställt en mugg var man får sugrör genom locke ;)

      Radera
    3. Ja men just de! Fast ja tänkt en sån man kan ha i väskan å, den e väl int helt tät, men man får prova me den tills ja hittar :)

      Radera
    4. Ja har int testa men nu e den tät så länge du int har den opp o ner :)

      Radera
    5. de va de ja mena att i väskan kan man ju int ha den :)

      Radera