söndag 17 mars 2013

Tips tages emot!

Behöver tips på mat. Maten skall varken lukta eller smaka, men heller inte vara smaklös, den får absolut inte vara torr, men inte heller fet. Dehär e inte lätt! Fundera på potatis purjo soppa till idag... Men behöver verkligen tips! Denhär knäckebrödsdieten börjar kännas lite seg... Hoppas verkligen på att denhär perioden inte är långvarig...

9 kommentarer:

  1. tomatsoppa?? :D mos me nånting?? :D makaronilåda? :D hmmm hmm svårt de där :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mos går bra :) men sku behöva någo me protein å... Kött bara växer i munnen... :/ Men tomatsoppa kanske ja sku laga nån da :) ble ingen potatis purjo soppa... När ja så purjon fick ja smaken i munnen å näää de e ju lök....

      Radera
    2. tonfisk o grynost? :) mos o fiskpinnar? :D

      Radera
  2. :) hmm. de där e ju så olika för all förstås, hoppas du snart mår bättre. Själv har jag fortfarande super svårt med maten, maletkött har jag totalt fått skippa. Allt som man rapar upp e de värsta! Men ex ris och grynost och hernemaissipaprika blanding var pop första tiden, potatis(mos) och vitsås/ spenatsås, spenatsoppa. Då behöver du int stå så länge vid spisen (och för att få med kött så kan man ju ha sejfisk eller skinka i vitsåsen.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) mycky tips :) mår int mera illa men ha obehag bara, de bara växer å växer i munnen... Grynost ha vari en favorit :)

      Radera
  3. Ha du prova på att puréa din vanliga mat ? :) De kanske int ser så gott ut me en grötaktig mat men på jobbe när vi puréar maten så många gånger sku ja häldre äta den puréade maten än den "vanliga" :D lite mjölk eller vatten o en klick smör i så brukar de bli bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä de ha ja faktist int :D men eftersom de smakar bäst me soppor kanske där e en idee i de :)

      Radera
  4. Jag fick bäst ner pasta med nån tomatsås o grönsaker i den då jag mådde illa. Appelsiner var goda som mellanmål. Kött fick jag inte ner just alls, maletkött gick, men inget som blev o tvinna i munnen kunde jag äta. Bacon var jag snål efter men det kanske inte går till dig, det både luktar o är fett! Hur sku det vara med potatis, vitsås o nån panerad sej? Det passa till mig o bra.

    Det som jag märkte o var att varm mat smalt inte så bra, så om det blev obehaglig känsla efter maten lättades det ganska bra med en glass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja har också haft obehag för just varm mat. Bacon går absolut inte, har haft obehag av lukten enda sen riktitgt i början (om inte alltid) Men tack för tipsen! :)

      Radera