tisdag 2 april 2013

Babyvakt

Nånting som vi absolut behöver är en babyvakt eftersom vi har sovrummen i övre våningen och han eller hon troligen kommer sova dagssömn i vagnen på gården så i stockholm såg vi på lite olika. Dehär visade sej vara nånting viktigt för marcus (troligen föratt det är elektronik :D ). Det finns ju otroligt många varianter och i olika prisklasser. Allt från riktigt enkla för 10 euro till avanserade med videoövervakning och grejer, marcus drogs ju självklart direkt till den med videoövervakning, men vi kom ganska snabbt överens om att det går lite över styr, sånt kontrollsbehov kan man inte ha, och marcus tyckte att då sitter man ju bara och tittar på babyn :p vi kom iallafall fram till philips avents babyvakt, avent är annars också ett märke som jag kommer villa ha tuttflaskor och sånt i eftersom jag erfarit att dom varit bra, på min praktik på barnkliniken t.ex. Åt de barn med avents flaskor bäst, men det dög heller inte med andra flaskor åt domhär barnen, det måste ju tyda på att dom är bra. Men tillbax till banyvakten, den har lite olika funktioner, såklart det vanliga att den reagerar om barnet har ljud för sej, man kan också lugna barnet med att själv prata i den delen man har, där finns flera olika lugna vaggvisor, sen har den en liten nattlampa i form av en måne, använder man den inne kan man ha den pluggad i väggen och sen i vagnen går den på batteri. Dessutom är den delen man själv har passlig storlek, den är i storlek med en telefon ungefär och man kan ha den hängandes runt halsen. Nu har jag ju inte provat den ennu påriktigt eller läst bruksanvisningen så vet faktist inte om den ennu har någon till bra funktion men det lär vi vel lära oss när det är dags. någon som har erfarenhet av just denhär babyvakten?
Förresten! Ikväll skall vi iväg och hämta hem en vagn vi köpt! Den ser fin ut på bild iallafall men visar sen när vi har den här :) den är begagnad så vi fick den för bara 200€ vilket faktist är tacksamt, nya är ju där kring 700-1000€ och det känns lite väl häftigt, fast vagnen är ju egentligen en present av mamma :)

4 kommentarer:

  1. bilder på vagnen sen! :) du har int "provkört" den före du bestämd dig ? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De ska ja lägga! Våga int vänta å då den bara e använd mellan deras hjälpkök å gård för att sova i så tänkt att annars köper nån annan den, så va där massor av tillbehör till som så helt oanvända ut :) så e de en tetunia å dom lär ska vara dom bästa :p men ja tänkt så att e den int alls i vår smak så får man vel ha den här på gården då eller sälja vidare :)

      Radera
  2. Vi ska å köpa en babyvakt, men jag vill ha en som visar temperatur i vagnen. Å så vill jag ha en räckvidd på ca 800 m så man kan va på andra sidan gården, men ändå höra =)
    /Sarah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just de :) denhär hadd räckvidd 350 meter, såg ingen som hadd längre... Men tror no de räcker ti oss :) men denhär börjar också skrika om den int får kontakt så de e ju bra :)

      Radera