måndag 23 november 2015

träff nr.5 och chokobollar

Den femte veckan är igång då, den nästsista. Förra veckan sku vi skriva matdagbok så den ska jag ennu ikväll skicka in så jag får feedback på det. Veckans utmaning är att vi skall planera in en "unna dej själv dag" i veckan, en dag som man får unna sej precis vad man tycker, är de choko så är de choko, är de ett glas vin e de de men de kan ju vara sånt som int har me mat att göra också, massage, egen tid, en tidning, vasomhälst som får en att känna dendär glädjen i vardagen så man int känner sej så fastbunden i "livsstilen". Dehär kom nog som en lättnad för oss alla och alla va typ att jaa de va no de vi hadd tänkt också att int kan vi väl fortsätta hela live utan någo jux, ibland måst man ju få dedär som int e så hälsosamt också, de svåra är ju sen att få en balans, att verkligen hålla det ti dendär ena dagen och inte öka och öka på dagarna. Som hemläxa sku vi fundera på ordet rädsla, är de någo rädslor som har hindrat oss att nå våra mål och så lite titta tibax om målbilden ennu är den samma.
Nästa vecka är det bara vägning kvar och så ska vi då gå igenom våra resultat, ska bli spännande men skrämmande! 

Nånting ja börjat fundera över förresten... På första mätningen hade jag nästan 50kg muskler, ser själv att sku jag helt ha den vikten ja sku villa sku de vara 65kg men de innebär ju att de bara blir 15kg kvar ti resten, skelette på 2,5 kilo bort så har vi 12,5 lite innälvor och vätska va nu de sen väger men sku de nu sen då vara 10kg fett kvar vilket är ca.15% alltså lite väl lite för en kvinna, för att ha "normalt" fettvärde med den mängden muskler borde jag väga 70-75kg och nu när jag tränar växer ju muskelmassan dessutom, hänger nån med ennu? Är helt förvirrad med dehär hur mycky man borde väga, fast det ju inte är det man ska si på då men endå gör man ju de... Va väger lixom en normalstor kvinna eller en som ser hälsosam ut ska vi väl seja? :D


På lördag gjorde vi sockerfria chokladbollar, dom blev goda men ingen sådär wow va goda, charlie däremot tyckt att dom va jättegoda, idag måste jag ge dom en till chans då jag ble så chokosjuk efter att ha drömt om fazers blå så ändra lite på recepte och nu blev dom riktigt riktigt mumsiga!

Till denhär satsen behövdes
2,5 dl havregryn
16 dadlar
4msk kokosolja
4 msk kakao
kokos att rulla dom i

Så enkelt och så gott! 

2 kommentarer:

  1. Bollarna låter gott, ska nog ta och testa dom, passar ju bra också äldre barnet när vi inte ännu äter nån choko eller godis :) Mysig bild på er tre, hon ser så chillig och messissä ut redan! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. lönar sej att prova! :) joo hon e no myky me me ögonkontakt å pratar å har sej, annars tycks hon int ha nån bråska me resten utan ligger lugnt på ställe t.ex. under babygymme :)

      Radera