torsdag 12 mars 2015

rätt eller fel?

Vissa frågor är så svåra, före vi fick Charlie hade jag helt klart för mej, är jag hemma är han hemma, inget dagis då. Men. Nu när han börjat dagis, han trivs ju så förskräckligt bra och stiger han upp på fel fot vänder det senast som vi stiger in genom dagisdörren (nog föratt det är sällan han stiger upp på den foten). Jag har fått höra från många håll att "nu ska du passa på, för honom några extra timmar till dagis och passa på att vila eller städa eller handla eller vad somhälst" och egentligen låter det så fel, på samma gång som det just i vårt fall inte alls låter så dumt, vi har ju faktist aldrig chansen att föra honom t.ex. till mor och farföräldrar för att medantiden få saker gjorde. Idag är Charlie faktist en kort dag på dagis, efter vilan ska jag hämta honom, själv har jag pysslat på här hemma, plockat lite, diskat lite, torkat lite damm och faktist också vilat. Jag vet ju att han lever livet på dagis och att vi sen ennu har hela eftermiddagen och kvällen tid att umgås hemma men endå känner jag lite dåligt samvete.. Hur gör/tänker ni andra? Det är ju såklart så individuellt, nu råkar ju charlie faktist må bra av alla stimulans han får på dagis och jag upplever inte att han är extra trött efter en dagisdag, tilome att han är på bättre humör på kvällen gemfört med när vi bara varit hemma.

Nästa samvetesfråga blir hösten, just nu skulle det kännas idealiskt att han skulle få vara ca.15 timmar i veckan på dagis, så han skulle få komma bort från amningsruliansen och så, han som är så aktiv och har så enormt med energi i kroppen kommer ju bli tokig att sitta hemma med en liten som tar mycket tid. Men sen igen, han är ju bara 2 år då, det känns ju så litet.. Somtur har vi tid på oss att fundera över saken och han hinner ju utvecklas åt vilket håll som hälst ennu, så vi får väl låta tiden visa vad som är bäst då.

Mammas och pappas skatt <3 han växer och utvecklas med sån fart nu att det är någo otroligt, han övar just nu mycket på olika ord, ofta blir det dom 2-3 första bokstäverna i ordet han sejer t.ex. os=ost, mö=mössa, ko=sko men ofta förstår vi bra vad han menar fast många ord blir ganska lika, sen kan han seja och seja nånting och vi förstår ingenting fast han tycker att vi borde. Väldigt städig av sej har han blivit också det är nog han som städar mäst i dehär hushållet, vill alltid ha papper vid maten så han emellan kan torka händer och mun om man klottar, plockar "skräp" (som nog kan vara vad som hälst) sejer "huhu" och för till roskis. När man tömmer diskmaskin hjälper han till och vet precis vart allt skall och har någon lämnat en tallrik i vardagsrummet för han den till köket. Han har fortfarande en otrolig fart på och är överallt samtidigt som han blivit väldigt förstånding, sejer man att vi ska byta blöja går han till wc och börjar slita i byxorna, samma sak med, klä på, borsta tänderna, tvätta händerna, duscha, sova han är lixom med på allt, bara han inte tänkt sej nånting annat just då och visst kan han sen när rumpan är tvättad nappa blöjan och springa iväg bara för att busa men när man väl får fast honom skrattar han och låter snällt lägga på den. Slängkyssar har han lärt sej skicka också, sejer man skickar du en puss åt pappa t.ex. skickar han en :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar