måndag 15 september 2014

programfylld dag

Idag har vi nog gjort saker känns det som, utan att egentligen få nånting gjort... Marcus kom hem redan 9-10 tiden med nyheten att nu blir han arbetslös, nå de var ju nog väntat eftersom dom haft samarbetsförhandlingar och han vetat att han är en av dom det drabbar då han är en av dom nyaste på firman. Vi har endå båda samma inställning nämligen att se framåt, nu har han en möjlighet att helt tänka om angående vad han vill göra. Så fick han en månads uppsägningstid och eftersom dominte har någo jobb får han vara hemma med lön och hinner på det viset söka nytt under tiden. Iallafall idag har vi varit runt och fixa allt möjligt, arbetskraftrsbyrån, skatteverket var vi inte fick så mycket hjälp i, försäkringsbolaget angående tvättmaskin, handla elgrejer, hockeyskydd m.m.
 När vi kom hem drog marcus el till ovanför lilla matbordet så vi fick en till lampa i det rummet som annars varit ganska mörkt, fint blev det, spottar köpte vi så vi får fortsatt på köket nu när marcus förstått hur min plan i huvet ser ut.

Nu åkte han just iväg på en extra träning och jag ska ha slappankväll framför tv:n, gårdagens träning var så fruktansvärt tung! Hann med uppvärmningen nu också, vi ska springa runt en spånbana och sen ha lite jumppa på ställe, tar lite på halv timme alltsomallt, så på med utrustningen och en timme is, Vi brukar ha halv timme övningar och halv timme spel vilket är ganska passligt, en av övningarna gick ut på 2 mot 2 spel på 1/4 plan utan utbytare vilket innebär MYCKET intensivt spel, MYCKET effektivt också och fast det mot slutet kändes somatt kroppen ger upp var det nog en jättebra övning, eller kanske just därför, svetten bara sprutade och efter den övningen var man redan somom man skulle ha duschat, en annan övning vi hade var att vi skulle cirkla runt med pucken och när det visslades i pipan ska alla slänga sej på mage och snabbt upp igen, roligt!

Ett långt ganska ointressant inlägg men här är nu lite tankar från idag, vi har faktist haft en riktigt trävlig familjedag och dendär spänningen över hur det kommer bli som nog märkts på våra bådas ganska korta stubiner på sista tiden är borta, Imorgon går väl åt för marcus att skriva cv och sånt och en sväng ska vi nog ta till käringsund och leka i parken.

2 kommentarer:

  1. Jag beundrar hur positivt du tänker på det att Marcus nu är arbetslös. Min man blev arbetslös en tid tillbaka, och hann vara arbetslös i kanske 6 månader före han fick fast arbetsavtal (därimellan några korta jobbperioder, så slutligen inte så mycket arbetslös) Men måste nog säga att det var den tuffaste tiden! Ovetandet, samt det att man hela tiden måste spara på pengarna, då man inte visste när nästa lön kommer eller om man måste klara sig med fnutiga kela-stöd. (han fick minimistöd, så blev kanske 400-500e i mån) Samtidigt hadde vi studielån som måste betalas etc.

    Och tufft var det för honom då han inte hadde något att göra på dagarna. (bodde i en hyreslägenhet med inget att fixas, annat skulle det vara nu med egnahemshus... :)

    Lycka till till er båda två! Stå på! Njut av tiden tillsammans hemma, fixa saker som luggit och väntat på bättre tid etc. Och lycka till med jobbsökande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst ligger de ju en liten oro också å pyser men försöker si de positivt, någo ska han nog hitta och hittar han int inom denhär månaden ens någo kortare kontrakt tror ja på att ja hittar inhopp (eller vet att ja hittar) isåfall kan ju han vara hemma med Charlie då. Här hemma får han ju nog int tråkit iallafall då renoveringana e på hälft :P

      Va skönt att din man nu hittat fast arbete! Efter en sån tid kan man ju tänka tillbaka att nu har man klarat av en till prövning och kan fortsätta lite starkare. :)

      Radera