lördag 20 september 2014

familjedag

Idag har vi haft en helt perfekt familjedag, alla har varit på gott piggt humör och vi har utan stress gjort mycket. Dagen började med minisim var Charlie var så duktig, han hade nog roligare än han förut haft och hade sån fart på att man i slutet märkte att han var helt slut, nu kan han redan dyka så att ena släpper honom och så får han dyka själv sådär en meter och så tar andra i, idag fångade han tilomed en boll under vattnet!

Efter simningen åt vi lunch på hjorten, sopp och kondisbuffe, sopporna var goda men konditori buffen måst ja seja att jag var lite besviken på, sku ha gjort de bättre själv tilome, pannacotta som inte stelnat ich creme brule med mjukt "sockerskal", så simpla saker ska int gå fel.. Men no var de ju gott allti.

Sen iväg ti olika skördefestgårdar.

På chipsen fick Charlie träffa panda, panda gav en laku åt charlie men charlie försökte ge tillbax den, han visste väl att han endå inte får äta den :D Panda tycktes iallafall tycka om charlie och pekade på charlie och visade tummen då charlie log stort och kände på pälsen, int de minsta blyg för en så stor björn var han!

På ÅCA delade brandkåren ut brandmanshjälmar åt barnen och Charlie fick såklart också en.


Köra traktor va också roligt, det är otroligt hur duktig charlie var fast hela dagen bestod av in och ut ur bilen och åka kärra, antar att det fanns så mycket roligt att se på.

Lånade charlies hjälm och blev en tavla.

Kalvar fick vi se, dom var sååå små och söta. :)

När vi tittade på lammen fick vi tydligt se att charlie just nu tar efter precis allt! Lammen åt gräs så då la han ner sej på marken...och åt gräs han också...


Fårbonden :)
Är glad att det så ofta finns djur att klappa och vara nära här på ön, både för att han skall lära sej en respekt för djuren och ha en glädje av dom men tror att det också motverkar det att han skulle bli allergisk, både jag och marcus är ju pälsdjursallergiker så det finns ju en stor risk att charlie också blir det, jag har iallafall märkt att sen vi flyttade hit blir det bara bättre och bättre och idag fast jag klappade både kor och får och var mitt bland massor av hö fick jag inga besvär!

Nånting som vi gissade var en väldigt gammal tröska demonstrerades.

Pärtor hyvlades.

Två väldigt koncentrerade pärtåskådare.

När man besöker gårdar såhär brukar vi se på husen, det finns så otroligt vackra hus på gamla gårdar, dehär tyckte vi var lite i stil med vårt, lite större och finare bara.. Den dagen vi blir rika ska vi bygga en såndärn trappa som går sådär åt båda hållen från matsalen, och dubbeldörrar självklart och stor gräsmatta framför. Drömma får man :) Nånting som inte behöver varaen dröm skulle vara nånting liknande i åsen som här, det är nånting vi länge pratat om.

När vi kom hem fick jag skörda dom första chilina! :)

Marcus önskade att jag skulle visa vad han skördat från kantarellen......

Grönsaker är ett måste på skördemarknaden.

Ettpar kassar kom hem från chipsen också, vem som nu ska äta allt dehär när vi ska vara hälsosamma... Somtur är det snart kalas :P


Nånting som jag tycker är så fint är gamla skolplancher, tyvärr är det så väldigt sällan dom kommer emot och då dom gör det passar dom inte i min plånbok men nu, där mitt bland alla verktyg och bildelar på billoppiset stod en gubbe med 5st! Frågade vad han ska ha för dom och 10€ st! Tog jag 2 sku jag få dom för 15€ tillsammans, de var inte så svårt val, svårare var att inte välja alla och i efterhand ångrar jag att jag inte tog med igelkottarna och under vattnet också.. Domhär ska iallafall få hitta nån bra plats. :)

Förresten så har resultaten från skördeloppet också kommit! 51.27 var min tid och sist kom jag om man inte räknar med dom 11 som blev utan tid, av vilken orsak vet ja int. Den snabbaste sprang på 19.43 och den snabbaste kvinnan på 24.59 såhär snabbt vad det ser ut som var nog medeltiden nånting kring 40 hämst många som har där 38-39 min. Nu i efterhand har det varit disskussion över hur rättvisa tiderna är då det lär ska ha varit många som förbiade hindren för att få bättre tid men knappast känns den snabbare tiden så bra för dom isåfall och tiden var endå inte huvusaken i dehär loppet tycker jag, själv är jag stolt över att jag gjorde alla hindren fast man ibland fick vänta när det bildades kö, förutom domdär höbalarna då som jag inte kom upp på. 127 deltagare var vi iallafall och det tycker jag att är jättebra med tanke på hur litet det är här!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar