onsdag 1 mars 2017

mammas lilla lissa

Just nu är vi i en av dom härligaste utväcklingstadierna när det gäller Alissa, hon är nu 1,5 år och hennes personlighet kläcks mer och mer. Hon har börjat prova mer och mer på ord och vilken glädje man ser i henne när hon kan göra sej förstådd, på kvällarna sparkar hon av sej täcket bara föratt få seja täcke och att jag skall förstå att hon vill ha täcke på, hon går å visar på sin rumpa och sejer kakka och potta en stund före det kommer (men har inget tålamod att sitta på pottan utan hinner nästan alltid få tibax blöjan innan det kommer. Nickar och skakar på huvet till svar på ja nej frågor. Apar efter ord och tycker det är roligt då det kommer nya ord. Babblar sina egna ramsor och skrattar då hon berättat nånting roligt bara hon förstod. Visar på sin egen näsa och mammas näsa, hon har upptäckt att vi har samma kroppsdelar fast olika, hon vill att man ska berätta vad kroppsdelen heter så hon sen kan apa efter.

Dehär är min lilla lissa, en rikti skoijare, glad, busig, tackar aldrig nej till en kram och ser så otroligt mycky upp till sin storabror som han också ser upp till sin lillasyster. Bestämd är hon också, har hon bestämt sej så har hon och då ger hon int efter, vill hon int äta äter hon int t.ex. men som tur är hon också sån som är med på det mästa. 

Hennes favoriter att göra just nu är att läsa böcker, ta hand om sin docka, hämta charlie från dagis och vara med på jomppa, sådär va jag nu kan tolka på henne 😀 att vara med bara mamma njuter hon också av, att få all uppmärksamhet och få bestämma lekar själv. En rikti liten skådis e hon också, älskar att dansa, sjunga, uppträda och synnas. Och så bada jaa... hon sku kunna bada hur länge somhälst, idag har vi badat och sen smort in och masserat följt av hårborstning, nånting vi sen födseln gjort ibland då vi varit bara vi två hemma och vad hon njuter! När vi kommer till jomppan blir hon alltid glad, men de e ju klart, många bekanta snälla människor, musik, kompisar och en stor sal med plats för spring och hopp, länge har hon försökt ta efter dom större med att stå på händer mot väggen och nu klarar hon faktist det! Nu är väl kullerbyttan näst på tur och det är inte långt ifrån att hon far runt! Hon är så motiverad att lära sej saker med sin kropp!

De var min lilla lissa just nu, sku kunna skriva hur mycky somhälst om barnens små egenskaper men nånstans får man lägga gränsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar