tisdag 3 maj 2016

vappen och första maj

Ett riktigt skönt familjeveckoslut har vi bakom oss, vappen tänkte jag först att vi skulle ha lite grillfest här hemma men när alla tycktes ha någo byabrasor eller talokn dom sku på ble de int så, funderade på om vi också borde gå till nån brasa men nää, jag och charlie städade lusthuset medan marcus hade typ feber och huvudvärk och såg efter alissa. På kvällen grillade vi ribs och åt i lusthuset, charlie tyckte det var så roligt att äta i lusthuset och åt bättre än vanligt.

1 maj var alla pigga och utvilade så då åkte vi iväg först till torget för att se på motorcykelutställning och loppis på torget. Där var så fullsmockat att man knappt kom framåt och charlie var lite ointresserad, troligan för att han int kund titta ordentlit när man bara fick gå me strömmen. Vi åt lite korv på torget och sen åkte vi.
Sen var det dags för kosläpp, bolstaholms kor släpps alltid 1 maj och då har dom öppen gård. dit hade också en hel del människor tappat bort sej och i sista minut som vi kom konstaterade vi att vi kommer väl knappt se nån kossa då vi hamna längst upp i hagen och stå.

charlie väntar på kossorna.

Alissa matvägrade enda från morgonen och till slut efter att ha provat allt hitta vi nånting hon åt, "ljust knäckebröd" va de nu heter och gurka, så hon satt i vagnen och knapra i sej och kunde inte vara mindre intresserad av någo kor!


vi som trodde att vi int sku se nånting hade fel, kossona sprang rakt igenom hagen och dök in i höbalana rakt framför oss! Charlie tyckt att dom va roliga när dom hoppa och dansa.

En liten en försökte springa från flocken och då for mamma efter. dom flästa kalvar blev ju inne och tryckte, dom har ju aldrig förut varit utomhus så det är ju lite skrämmande, en kossa for in och försökte valla ut dom och råmade hårt och puffade på dom men dom stanna inne endå :D


Halmhoppningen tyckte charlie om och han hade halm tilome i kalsongena!

hönona och tuppen, blev igen sådär att ja vill ha höns.....

hönona såg alissa också på, eller va de bara rolit att skaka hönsnät? Ja vet int men roligt var de! :D

Charlie ha ju allti och är ennu också jättaintresserad av djur, speciellt kor å får å sånt, lillbonden, han va så nöjd när han fick klappa på kossans nos :) frågar man honom är han väl int så intresserad men sen på plats slukas han helt av djuren.



Hoppa från höbalar var också jätteroligt och modit var han som vågade hoppa så högt ifrån! Marcus och alissa står i bakgrunden och tittar på.

Vi ha haft så varma sköna dagar nu att man blir så pigg och glad! :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar